Dylan Baker does it all


Vampyrer? Nehe... Ahaaa varulvar ^^ okej. Sackoboy? :S... Jahaaaa så dom backade tillbaks i tiden utan att förvarna när dem redan har backat tillbaks i tiden och talat om det. Clever. Seriös? Nej... Rolig? Nej... Bra gjort då?.....Neee inte det heller :). I en smoothie full med allt från köttfärslimpa till jordgubbar gillade jag ansiktsuttrycket när en av bi-rollerna blev lite skraj (därav bilden). Och så gillar jag Dylan Baker i allmänhet.

Lite olika berättelser insnörade som alla egentligen faller tillbaks till en och samma poäng; att behandla halloween och de döda med respekt. Sen att ge utklädda godis annars smäller det... Ja det är väl egentligen inte kanske den riktigt sanna innebörden. Men, jag tänker inte berätta enskilt om de olika berättelserna.


Trick ´r Treat (2008 - skräck/komedi)


Skådespel
- 6/10 (All ära till Dylan Baker och dem tre ungarna som blev vettskrämda av surgubbens hundfan)

Effekter - 1/10 (Förskräckligt fult.)

Handling - 1/10 (Urlöjligt.)

Ljud/Bild - 1/10 (Saker man sett förut.)

Miljö - 8/10 (BARA för att jag gillar sånna där mysiga typiska amerikanska bostadsområden med villor.)

Budskap - 6/10 (Det kanske, nånstans...Bakom 50 dm smuts ligger nån liten tanke bakom det hela. Det här med att respektera de döda.)

Händelser - 1/10 (Jag satt bara och försökte hänga med liksom. Det blev en del suckar när allting kom fram.)

Filmen i helhet - 2/10 (För mycket snack, för lite verkstad.)Would you like people to make money off your misery?

En av de allra största kannibalfilmerna som någonsin gjorts, hade jag missat. Men nu har jag äntligen köpt och bevittnat Cannibal Holocaust. Man fångas helt klart av de starka scenerna som visas på bildskärmen. Verkar till en början ganska tomt och halvt ointressant enligt min åsikt. Men ju längre in vi tar oss, desto sjukare blir det. Ironin från musiken får en att bara hoppas att det inte ska slå slint i ens egna huvud ^^.

En kulturforskare och ett par till herrar åker iväg till den djupaste djungeln för att leta efter ett försvunnet dokumentärsteam, bland infödingar och livsfarliga djur hittar man tillslut deras filmrullar så man kan få se vad som egentligen har hänt.

Ruggero Deodato blev gripen kort efter att filmen släppts. Men med bevis på att alla skådespelarna hade sin hälsa och var vid liv, släpptes han. Den sägs vara bannlyst i 50 länder, och är isåfall ett världsrekord. Det jag inte riktigt gillade med filmen heller, som regissören Ruggero själv ångrar helt. Är att man låtit döda djur på riktigt för att få de rätta klippen. Jag vet inte... Känns inte helt okej.

Overall, en mycket gripande film om vad som händer när idioter bokstavligt talat angriper en främmande kultur med våld och vårdslöshet.Cannibal Holocaust (1980 - Skräck/Äventyr/Drama)


Skådespel
- 9/10 (Medryckande, tyckte verkligen att den hittade filmen kändes verklig)

Effekter - 10/10 (Något av det bästa som gjorts fram till dess årgång)

Handling - 10/10 (Nyskapande på sin tid.)

Ljud/Bild - 10/10 (Regissören har lyckats få mig att känna att det faktiskt är synvinkeln från en lins som bevittnar verkliga mord.)

Miljö - 8/10 (Gillar särskilt anslaget, och trädfolkets "by")

Budskap - 10/10 (Som sagt, jävlas inte med okända kulturer. Lägg inte näsan i blöt.)

Händelser - 8/10 (Det kom alltid nya smaskigheter, svåra att titta bort ifrån.)
Filmen i helhet
- 9/10 (En film med en helt egen plats i världshistorien. Lite synd på djuren tycker jag dock.)Rätt och fel

En person som mördar ett flertal människor på de mest brutala sätt och har en samling splatterfilmer hemma. Vem ska man egentligen skylla på? Ska man skylla på någon? Vart ligger sanningen egentligen? Vad tycker ni?

Har man inte alltid rätt att välja? Och vad...får egentligen en människa att göra något sådant. När man pratar om extrem schizofreni eller att en person har flera personligheter, vilka fakta utgår man egentligen ifrån? Psykologer påstår att något gått snett i hjärnan och börjar rota i barndom osv. Kan det inte vara så enkelt att vi alla har ett slags väsen inom oss som är olika starkt i oss alla. Ett slags medel som finns till i livet för att vi med vår intelligens ska kunna lära oss livets mening?

Ett väsen som man med sina egna val kan förstärka eller försvaga... Känns som att det kan vara dags att börja tänka till lite. Vad kan vi egentligen göra här? Är det framgång att bara bry sig om sig själv och att tillfredsställa känslan att vilja ha något, vilja ha saker. Eller är det när alla börjar inse att vi faktiskt är väldigt lika och börjar bry sig om varandra som vi kommer att komma någonstans under denna livstid. Vem vet?

Men självklart är det så att saker man inte kan ha fysiska bevis på, dem är ju inte sanna.. Eller hur? Nja... Det måste vara ett fel vi gör. Vi måste börja tänka själva istället. Eftersom det just i detta nu sitter människor med mycket starka väsen inom sig som absolut inte vill något annat än styra och ha all den makt dem kan få. Vi råkar alla ut för dessa. Och så länge vi låter oss vara marionettdockor för media och religion, kommer vi sitta fast i den smet som vi sitter i idag.Man tar alltså människor, för att de är lite annorlunda, torterar och dödar mellan 11-17 miljoner människor. Vad är det då som pågår? Bara ett litet exempel. Berätta gärna vad du själv tycker.

Vi behöver alla öppna ögonen och försöka börja tänka osjälviskt, för allas skull ^^ vi är ju trots allt, VÄLDIGT lika. Kanske hör vi till och med ihop på ett eller annat sätt. Tänk på det ni.

 


Cheat on this motherfucker!


                            Bajs i väska                        Turns me on when you look mongo

Vad får du om du blandar Battle Royale, saw och vilken amerikansk tonårsskräckis som helst...Men t ex All the boys love mandy lane :P...Ja då får du Kill Theory. Det här är en film, utformad precis som vilken skräckfilm som helst. Bara det att jag tar inte åt mig någonting. alltså så känns det helt onödigt ^^.

Handling? En dumdristig klättrare hamnar i en situation där han antingen måste skära loss sina vänners rep för att själv överleva, eller dö tillsammans med dem. Han "dödar" dem och sitter sen i nån sorts psyk. När han får komma ut i det fria vill han utsätta ett gäng ungdomar för precis samma dilemma. Innan ett klockslag måste de ha haft ihjäl varandra, en överlevare eller så dör alla. Sen att dem ska vara i ett megahus vid en sjö...Ja bara det känns ju lite typiskt. Men så är det.

Hade 2-3 skojfriska scener men kattfan kändes mer lockande mellan allt dödande. Nja... Jag har sett den, men det får räcka! ^^


Kill Theory (2009 - skräck)


Skådespel
- 1/10 (Ingen av dem spelade bra. Omöjligt att ta till sig stämningen. Jag tänker inte vara snäll med betygen när jag tycker såhär alltså :P speciellt inte när jag såg den helt nyvaken :D. Btw, jag tyckte nån var väldigt lik Chad Michael Murray. Ps. Fat kid spelade extremt dåligt.)

Effekter - 3/10 (Gillar armar som åker av och saker in i ögon... Men det bevisar inte mycket)

Handling - 2/10 (Väldigt...oorginellt känner jag.)

Ljud/Bild - 3/10 (Man kanske har använt sig av helt okej utrustning. Men sen har man inte gjort tillräckligt med den.)

Miljö - 1/10 (Vi känner igen miljön... Och huset skrämmer inte en barnunge)

Budskap - 1/10 (Var snäll mot folk....För...Nån gång kanske dem riktar en pistol mot dig :P.. Eller gör hamburgare åt dig...)

Händelser - 1/10 (Tråkigt, och även om man inte kunde gissa sig till allt så fick man inte precis nån glädjerush över hur unikt det var...nene ^^)

Filmen i helhet - 3/10 (Ju mer jag tänker på det gillar jag den mindre och mindre. Men gillar men den här typen av film kan man kanske se den en gång. Om man har väldigt tråkigt. Den jättehöga trean får den för EN enskild scen som jag gillar ganska mycket :D)Zombieflick som levererar!

Last of the living, skön zombiekomedi från Nya Zeeland som redan i anslaget tar mig med storm och fångar mitt intresse till 200%. Kan ha påminnt mig lite om 28 dagar senare, men gott folk...Jag får ej nog av sådant. Jag får verkligen inte det.

Handlingen tar oss 6 månader in i en zombieapocalyps där vi möter tre grabbar med olika personligheter, som inte verkar ta så hårt på det hela utan lever livet som det kommer ^^. Men är man ute o springer, letandes efter nya herrgårdar att leva i för ett tag så är det självklart att man hamnar i trubbel. Snart är de inblandade i något som kan bli deras egen död eller ett steg för att bota hela mänskligheten, hur det går finns det bara ett sätt att få reda på :).

En sak jag lyckades bli lite förvirrad över var att man ändå inte hade spikat en sorts zombie, och på så sätt på den seriösa skalan blev det inte riktigt lika högt som det kunde ha blivit. De flesta var som de skulle. Men prästen lät lite weird, vissa sprang, och någon sa "brains" och prutta. Prutten älskade jag dock ^^. Mer sånt...


Det märks helt klart att man inte lade ner några miljoner kronor för att spela in. Rättare sagt drygt 24500 svenska kronor. Eller 5000$ USD. Men jag känner ändå att jag fick maximal underhållning och man har ändå skapat scener för mig att åskåda, som jag helt ärligt blir GRYMT imponerad av. Så här lite utan att tänka efter helt kanske, så är detta den tredje bästa zombiekomedi jag någonsin sett ^^. Jag ska inte snacka ihjäl er, LISTILEINEN!


Last of the living (2008 - skräck/komedi)


Skådespel
- 8/10 (För att vara de allra flestas i den filmens första skådespelaruppdrag måste jag säga att det är MYCKET bra och underhållande!)

Effekter - 9/10 (Att ha fått ut så mycket ändå på så kort budget är bra gjort. Det är mycket i rullen som får mig att haja till liksom och tycka att fan vad nice ^^...Förlåt jag blir lite ivrig när jag har sett en zombiefilm)

Handling - 8/10 (Man tog en redan använd grund, och gjorde sin egen grej av det. Love it!)

Ljud/Bild - 7/10 (Kreativt på alla sätt och vis. Inte alltid riktigt 100, halkar ner LITE för det)

Miljö - 10/10 (WTF DUDE!?!? Alltså... På så sätt kändes det inte som en lågbudget film... Visst I am legend hade typ lite lejon, förödelse och beväxtning här o var. Men Last of the living lyckades shoota på stora platser. Nice!)

Budskap - 8/10 (Låt inte kuken bestämma för mycket. Inte när det finns tillgång för film, tv-spel och öl. Vänskap är viktigt? hehe.. Underhållningen var nog viktigast, och den var enorm!)

Händelser - 10/10 (Fastklistrad som jag var lyckades den här filmen vara både rolig och spännande. Klart inte allt var helt oförutsägbart, men det höll.. Som superlim....Ibland...)

Filmen i helhet - 8/10 (Helt klart ett måste att äga om man är lite fanatisk, som jag känner mig just nu ^^. Gillar man zombies och komedier är den starkt rekommenderad!)Den sämsta skiten som någonsin gjorts i zombiegenren?

Oj oj oj... Sitter man och har svårt för att räkna upp filmer man gillar kan man ju vända på det hela och räkna upp filmer man verkligen inte gillar istället. Det finns ganska många. Plötsligt får jag obehagkänslor i hela kroppen när dåliga minnen från tv-skärmen blir fler och fler. Tänkte ta upp ett par, eller några av dessa skräpfilmer. Lets go ^^.


The dead hate the living. Är så fruktansvärt dålig, och att jag precis hittade i en lista med de 25 bästa zombiefilmerna en person har sett. Får mig att falla tillbaks i tankarna om vart fan vår värld egentligen är på väg.

Under en tid i högstadiet ökade intresset för både extrem-metal och skräckfilm av alla dess sorter. Jag och en polare tänkte att vi skulle få se en cool zombiefilm men lovade oss själva snart att detta skulle officiellt bli den sämsta film, vi någonsin hört/sett och slösat vår dyrbara tid på.

Varför är det så dålig? Ja inte bara är skådespelet kasst och B-filmsatmosfären djupare än någonsin. Från en jätteful portal dyker det upp pratande och fightandes zombies, som absolut inte ser ut som zombies. Det är typ clowner och utmärkande varelser som gör mig superledsen.

Såg vi klart filmen?..........Skulle du se klart filmen? Nej...Det gjorde vi ej. Tror inte ni behöver veta mycket mer om den här. Men har ni inte hittat en film som är den sämsta ni sett, ta en titt på den här så kanske ni har fått hjälp på traven ^^.Day of the dead
 (2008), kan vara bland det sämsta jag har sett än så länge inom zombiegenren under 2000-talet. Väldigt överdriven och jag tycker den känns B på nåt sätt. Tråkig...Dåligt skådespel. Och en SKAM för underbara George A Romeros Day of the dead. Alltså, det är ju knappt en remake. Det känns verkligen inte som det. Det är ju inte ens likt?

Zombies som låter hundaktigt och rör sig som vampyrer med allt springande och ståhejande har jag alltid stört mig på. Nu var det ett tag sen jag såg den här...Men jag har för mig att dem slåss också? Hur som helst så är det här en film jag i framtiden ska hålla mig borta ifrån eftersom den inte gav mig ett skit.

Dawn of the dead remaken är väl en aning bättre, men det förvånar mig ändå varför man ska behöva göra en nyversion av något som redan är så pass bra. En nyversion dessutom där zombierna springer. Jag förstår inte. Det gör mig lite ledsen i ögat :P. Men den filmen liknar ju åtminstone sitt orginal i handling, får väl nöja mig med det. Men nej, bajs på day of the dead (2008).
Sen blev det helt plötsligt svårt för mig att skriva om specifika filmer. Har tittat runt på nätet för att se på forum osv vad folk tycker är den sämsta zombiefilmen de någonsin sett. Och jag finner om och om igen svar som syftar på att kanske är "B" och väldigt "cheesy". Det kan jag finna väldigt charmigt :P. Det som drar ner betygen hos mig är när man inte har uppfyllt kraven för att det ska vara en okej zombie för mig.

Jag har sett någonting av Return of the living dead, vad jag förstått så finns det väl typ 200 filmer i den serien. Men den är känd för att ha skapat zombies som är lite extra sugna på hjärnor. Vilket kanske inte riktigt tillfredsställer min zombieklitoris.

Rec? Vad är det? - Jag ska se nån ny zombiefilm som heter Rec! .. Fick jag höra en gång. Jag sa; Zombiefilm? det är inte en zombiefilm... Det tycker jag verkligen inte. Kanske borde ge den en till chans eftersom alla är så himla sålda på den :P... Men jag fattar fortfarande inte hur det kunde ha påbörjats en remake på den typ under samma vecka som jag ens hade hört talas om orginalet. Och sånt stör jag mig verkligen på. Stackars spanien. Men jag har ju inte direkt forskat om varför eller gått in på det, så jag ska väl inte säga nåt heller då ^^.

Alla dessa springande hundzombie alltså. Gillar det inte... Återses ofta, men är helt okej i 28 veckor senare och 28 dagar senare, snart även 28 månader senare. Om jag inte hört fel? :) .. Hur som helst, Hail zombies! Underbart. Ge mig gärna tips och yttra era åsikter om sämsta zombiefilmerna ni sett? Eller sämsta film iöverhuvudtaget? Kör hårt bara ^^.


upcoming

Vet inte riktigt vad som kommer att skrivas om i framtiden, men eftersom jag är så fruktansvärt seg på att göra det så borde jag väl åtminstone försöka förklara för er vad som kommer att ske.

Tänkte fortsätta med att skriva lite om platser in movies that you borde not visit ^^. Om det kanske kan vara nånting? Eller föreslå något annat film/musikrelaterat jag kan skriva om?

Känns även som att det börjar bli dags för att köpa nytt med film. Har ju för tusan inget kvar att glo på ju! Inget jag kan blogga om iallafall. Så det måste det bli. Förhoppningsvis lite zombierullar eller nåt :). Och där då, ös på bara med filmtips som ni tycker är värda att köpa :).

Ha de fint sålänge! =)

När du redan sitter i skiten...Fuck it!


Konstigt jävla film :P... Deadgirl är en inte alltför känd film som vi alla bör finna som ganska unik. Jag ska inte kladda på med för mycket åsikter och skit om filmen. Den var grymt unik och intressant.

Alltså, jag har försökt skriva handlingen nu en stund. Och jag vet inte om det är för att jag är lite seg som jag tycker det är svårt att formulera mig. Men den bör ses för att begripas ^^.

Jag tror att jag låter själva listan hjälpa mig på traven lite grann. Kolla in www.annamariamikaela.blogg.se om ni vill ha en lite mer ingående recension :).


Deadgirl (2008 - skräck)


Skådespel
- 9/10 (Mycket bra skådespel. Speciellt från Noah Segan som spelade JT. Jävligt nice faktiskt.)

Effekter - 7/10 (Kände ibland att de försökte dölja att de inte hade pengar till att göra vad som helst eller tekniken. Men mycket bra sminkning och variga skottsår, mums =) gillar sånna smaskigheter på film. MER GORE ÅT FOLKET!)

Handling - 10/10 (Jävligt intressant ^^ vem kommer på något sådant. Två guys hittar deadgirl på ett övergivet mentalsjukhus. Knullar henne, dödar henne, men hon dör inte? Alltså.. Helskum ^^)

Ljud/Bild - 8/10 (Proffsig feeling på det hela)

Miljö - 7/10 (Ganska bra fokus på det faktiskt. Goodie)

Budskap - 3/10 (Din bäste vän kanske är nekrofil och din drömtjej kanske är en bitch?)

Händelser - 10/10 (Man hoppar bara till en till två gånger pga plötsliga händelser eller hög volym. Men den här rullen är nåt eget från början till slut och det var intressant att glo på)

Filmen i helhet - 8/10 (Handling, skådespel och variga sår.. Bra gjort tycker jag, sen är det väl självklart att det är lite osmakligt, men det är mycket som är på vår jord.)POR FAVOR!


Skulle du plocka upp två främlingar i pyjamas?

Min kväll har gått åt att glo på filmen Aparecidos. Jag har inte sett väldigt många filmer producerade i spansk anda, men jag måste säga att det här är en av de bästa helt klart. Bara så ni vet så har jag halsbränna, jätte störande. Whatever! :D

Bror och syster, Pablo och Malena, reser tillsammans i Argentina och upptäcker en gammal dagbok som i detalj beskriver ett flertal hänsynslösa mord. Allting verkar återupprepas framför näsan på de båda och Pablo insisterar på att försöka hjälpa offren. Men vad är det egentligen som ligger bakom?

Jag tyckte att filmen blandade spänning, mystik och rysliga skräckscener på ett sätt som är väldigt lätt att avnjuta. Handlingen i sig kan upplevas som ganska svår att hänga med i och jag sitter här fortfarande i tankar som cirkulerar kring "vad var det som egentligen hände?". Men förhoppningarna var inte höga då den stått inplastad i hyllan ett tag som ett mycket billigt impuls köp. Överraskade mig något enormt och höjer det positiva till en makalös höjd.


Aparecidos (2007 - Skräck/Thriller/Spänning)


Skådespel
- 9/10 (Fantastiskt verkliga reaktioner av alla parter. Mycket värt att se på.)

Effekter - 10/10 (Ingenting kändes fel och fult. Det bara flöt på och jag tyckte mycket om bland annat när man såg hur någon blev ivägburen av något osynligt. Och liknande scener. Mums)

Handling - 8/10 (Inte helt unik i sitt slag. Men eftersom den här kom före den andra filmen jag tänker på så gör det inget ^^.. Mycket intressant hur som helst.)

Ljud/Bild - 6/10 (Jag vet inte... Ibland är jag lite kräsen med hur man har valt att visa upp en film. Men jag tror att det kan ha lite med olika kulturer att göra också. Det var bra, men ja...Vet inte ^^)

Miljö - 10/10 (Bra fokus, flera obehagliga platser. Som kanske till och med kan vara med i nästa lista med platser that you borde not visit? :D)

Budskap - 8/10 (Den bjöd nog på flera smaskiga hemliga budskap. Jag tog till mig hela grejen med antikommunister som torterar folk hur som helst. Alltså... Det förvånar mig inte ett dugg men det är så sjukt.)

Händelser - 10/10 (Det var alltid nya oväntade situationer minut för minut. En långfilm kändes så kort ^^)

Filmen i helhet - 8/10 (Mycket bra, jag rekommenderar er att se den. Por favor! :D)Platser från movies that you borde not visit!

Vi har nog alla sett minst en skräckfilm där huvudfaktorn för hur obehaglig din filmupplevelse kommer blir är själva byggnaden som handlingen utspelar sig i eller kring. Här nedan tänkte jag nämna några av de byggnader eller platser som jag för tillfället kan komma på som några av de rysligaste jag har bevittnat på en tv-skärm. För visst blir man lite paranoid av dem, hus? Du vet aldrig vad som väntar på dig i dess mörka vrår.

Jag ska inte rangordna någonting, jag vill bara nämna. Även fast det väcks olika känslor olika starkt i dessa oTÄCKA byggnader... Och självklart förhoppningsvis få dela erfarenhet och åsikter med er läsare =).
The Shining - The Overlook Hotel

Eller The Timberline hotel, som det heter i verkligheten. På denna bild något täckt i snö, men efter att ha sett The Shining så är det helt klart en av de platser jag helst inte underhåller över vintern, tror att jag är lite rädd för att få lappsjuka ^^.

Sen så är jag inte så bra på det här med snögubbar heller!

Man lever sig lätt in i deras situation och jag kan föreställa mig hur sjukt det skulle kännas att vara så pass ensam i en så pass stor byggnad. Spelar ingen roll hur tända lamporna är, fan vad jag skulle skita ner mig.

Har ni inte sett den här filmen så tycker jag att det är god tid att göra det nu. Det här en av mina personliga favoriter där skådespelet ALDRIG tycks sluta imponera.


The Abandoned - Isolated farm

Inspelat i Sofia i Bulgarien, några av de mest "disturbing" scener jag sett ifrån någon film någonsin. Helt sjukt äcklig atmosfär som inträngande stör det osäkra psyket och ger oss bildminnen som sitter kvar.

The Abandoned är en av de obehagligaste filmer jag sett, speciellt på senare tid.

Är man något för hemsökta hus-filmer så är den här ett måste att se. Men är man mer för inredning och rena hus ska man nog helst låta bli! =)

Inte nog med att huset återskapar en påträngande, ganska död version av dig själv som inte är det minsta pratglad. Det återupplivar även det som hänt i det förflutna och du är dess gäst.


The Evil Dead - Cabin in the Woods

Ash åker med polarna på lite semester till en liten stuga mitt ute i skogen. Men platsen är inte alls så hemtrevlig som de kanske hade hoppats. Mystiken börjar redan på stugans lilla veranda där någon form av gammaldags hamock står och slår mot fasaden i en regelbunden takt.

Insidan bjuder på uppstoppade djurhuvuden på väggar, snuskiga gamla möbler och klockor. En öppen spis, och ruskigt mycket trä som skulle behöva sig en rejäl inoljning (sry, arbetsskadad).

Sist men inte minst ett av de rysligaste källarplanen i filmhistorien. Där man inte bara hittar en bok bunden i kött och skriven i blod, utan även en kassettspelare som väcker vilande demoner till liv, sådär lagom till nattetid!


1408 - Apartment 1408

Funderar du på att sova på hotell? Kanske till och med The Dolphin Hotel i New York? Försök att hålla dig borta från våning fjorton... Men se åtminstone till att du inte sätter din fot i närheten av lägenhet nummer åtta!

Det är inte ett rum som spökar hur som helst, det är ett rum som har sin födelse ur ren och djup ondska.

Med en enda uppgift; att leka med ditt huvud, och leka med det tills din enda utväg blir att vilja skapa din egen död...

Ingen har klarat sig i rummet mer än en timma. En timma som upprepar sig om och om...och om igen. Antingen bjuds du på förskräckliga minnen, eller helt ologiska ting av fasa.

1408 rymmer en enorm kraft som ändrar på tid, rum och känslor lika lätt som du knäpper med fingrarna. Mike Enslin har en gång i tiden tvivlat på spöken och hemsökta platser, men det gör han inte nu längre...
Ni vet, precis som jag. Att det finns helt sjukt många hus och platser kvar värda att nämna. Men för att inte göra det hela alltför ointressant, sparar vi dessa till andra tillfällen. Håll till godo sålänge kära vänner, så får vi se vart skräcken för oss vid nästa tillfälle ^^.


I've been trying to kill myself all day


Vad dessa två människor håller på med..
Kan bara 82 minuter av The Final Destination förklara!
   


Final destination är en serie ganska unika filmer om hur ödet låter döden göra sitt efter att en person vid en särskild händelse fått onda aningar om vad som ska ske i framtiden. Flera människors dödstillfällen skjuts upp och uträttas i tur och ordning på de mest bizarra sätt och vis.

Fjärde filmen, "The Final Destination", jätte löjligt namn btw, avviker inget från storyn. Vilket iofs är bra, men det känns inte som att det finns så mycket nytt därtill heller. Alldeles för mycket animerade effekter som enligt mig upplevs något overkliga.

Jag gillade slutet, i stort sätt det absolut sista som händer, gav mig en sista energiboost som toppade positivitetsskalan lite grann. Jag kunde ibland uppleva att det blev lite FÖR mycket föraningar och en aning brist på fantasi i dödsorsaker. Däremot så har alla dessa filmer förmågan att hålla mig på plats eftersom det regelbundet dyker upp nya dödsscener, vilket kan låta lite sjukt, men det är alltid kul att se vad de har hittat på :).

Men hur som helst, jag måste säga att det här är den svagaste länken i serien. Mycket återspeglas och effekterna är som sagt inte alls så tilldragande.The Final Destination (2009 - skräck)


Skådespel
- 6/10 (Jag såg en film lite tidigare denna kväll som ni bör känna till, det här var mycket bra jämfört ^^)

Effekter - 2/10 (Tycker inte riktigt att det är okej i en film från 2009. Så visst håller en del av det, men nej...Det bör vara bättre)

Handling - 7/10 (Bra handling, men dålig utveckling av handlingen. Bra dock med nascar racet i början.)

Ljud/Bild - 6/10 (Inget märkvärdigt, helt ok)

Miljö - 8/10 (Läktare, biosalong osv...I like it ^^)

Budskap - 5/10 (Gillar idéen med det hela. Men personligen ser jag på det såhär; vi skapar våra öden. Döden är ingen varelse som "dödar oss" :P)

Händelser - 6/10 (Det är alltid intressant att se de olika dödsfallen. Men jag förväntade mig mer. Så de poängen jag gav var egentligen för själva slutscenen. Kanon.)

Filmen i helhet - 5/10 (Helt enkelt inte tillräcklig. Men den var helt klart sevärd om man gillar de tidigare filmerna eller bara har tråkigt en fredagskväll. Faktiskt ändå helt okej att slösa en fredagkväll på. Ja det beror väl på vad man har för alternativ ^^. Hur som helst, Tack för mig :P. Peace out.... Keep your pants on!Gör en remake men gör det ordentligt!

Ni har säkert börjat tröttna på mina negativa inlägg och mitt tjat om att det är samma visa om och om igen. Men det är ju precis så det är, men jag tröttnar också på det vill jag lova ^^. Det var ikväll dags att se på My bloody valentine, som i år släpptes som remake regisserad av Patrick Lussier.

Jag satt nu för en stund.. Och tänkte, vad handlade filmen om nu igen? Haha.. Jag blev lite lost i det fula anslaget, men jag tror att nån gruvarbetare mördade några för länge sen. Sen mördade nån gruvarbetare 22 pers... Sen 10 år senare återvänder en av överlevarna till den staden för att sälja gruvan. Hmm...Och allt sätter igång igen.
Jag gillar twisten på slutet, men jag får ändå inte som jag vill, det är ju för fan den onda som vinner, även fast det är riktigt som att det är något bra. Det kunde ha blivit så mycket bättre, men självklart ville dem ha det så mainstream som bara möjligt, så det gick ju inte :D. Ne jag orkar inte mer, drar listan! ^^


My bloody valentine (2009 - skräck)


Skådespel
- 1/10 (Ingen känsla alls, bara överdrivet "jag har precis tagit examen från min teaterklass"-aktigt)

Effekter - 6/10 (Riktigt jävla sjyssta stilastående goreeffekter. Men så fort det ska röra på sig och slicas så är det animerat så äckligt fult att jag skulle kunna tänka mig att ta filmen och nysa på den ^^)

Handling - 3/10 (Säkert helt okej, men den intresserar inte mig)

Ljud/Bild - 2/10 (Ibland trodde jag att det var porrfilm jag satt och tittade på, pga sättet att filma på.)

Miljö - 5/10 (Ja det var ju faktiskt en gruva inblandad.. Det ser man ju åtminstone inte varje dag)

Budskap - 1/10 (Känner mig inte ens tillräckligt engagerad att komma på någonting ^^)

Händelser - 000/10 (Jag och sambon satt igång pajjen efter ett tag. Jättetråkig.)

Filmen i helhet - 3/10 (Bara för att de stillastående goreeffekterna var snygga ^^)you pissed yourself

Kate Coleman: When grownups love each other very, very much... they want to show each other that love; they want to express it...
Esther: I know. They fuck.

Jag har fått nog av sånt här. Jaja, otäck unge uuuusch, hon lurar bakom varje hörn oh nooo. Men det ska vara så jävla... Likadant varenda jävla gång. Någon misstänker något, men ingen tror den personen, snarare tvärt om. Tror att det är den personens egna problem som spökar. Nej, amerikansk "skräckfilm" har inte bjudit mig på ett skit den senaste tiden. Jag vill inte se mer sånt här förutsägbart jävla skräp.

Vad handlar den om? Jo... En adpoterad unge vars förflutet är okänt som gör allt för att komma åt folk och ha ihjäl dem. Gräva gräva i hennes historia i 200 år ...Kändes det som (snark). Väck mig när kattfan har skrivit i listan åt mig, jag har fått mig kvällens sömnpiller :P.

Men vänta, filmen hade två intressanta tillfällen. Det ena står överst, det andra var när Esther satungen riktade revolvern mot Maxs huvud. Det var oväntat :P... Tycker jag ^^.Orphan (2009 - Drama/Thriller...Kom inte och säg något annat :P)


Skådespel
- 7/10 (Spelade väl helt ok allihop. Lyckades ju bli arg på hela bunten. Jävla feelbad movie. Seg också.

Effekter - 0/10 (Sorry men jag lyckades inte uppfatta några snygga effekter alls, mina ögon hade hunnit blivit så suddiga innan.)

Handling - 0/10 (HITTA! PÅ! NÅT! NYTT!! Annars står jag fan inte ut med dagens filmindustri, med alla remakes och skit. Tar kol på mig.)

Ljud/Bild - 4/10 (Den där kommersiella filmen du såg sist från usa, ja precis den. Ungefär så ^^. Inget fel men...Dålig mix, blir illamående...)

Miljö - 3/10 (Om man ser det ifrån en vy för hur en film "ska" vara nuförtiden, så var det ju underbart. Det innehöll ju faktiskt ett hus, lite skog, och ett sjukhus.)

Budskap - 7/10 (Lita mer på dina när och kära än nån okänd hämndlysten liten sate som bryter på ryska. Och det tog jag faktiskt åt mig :P)

Händelser - 00/10 (...Känns som om jag får upprepa mig lite...Been there done that)

Filmen i helhet - 1/10 (Jag trodde helt seriöst att filmen snart skulle nå sitt slut efter en halvtimma. Eller så var det bara ett sista hopp jag hade i bakhuvudet.)(Nyvaken), Thank you Mr.Ramses, nu ska jag ta mig nånting...Och typ...Göra nåt bra och kul med mitt liv, känner att jag slösat bort lite... Ska nog hälsa på fröken Mikaela som ligger i sängen här precis bakom ^^ mohahaha!


As you sow, so shall you reap

En zombiefilm från after dark horrorfest? Man var ju nyfiken på hur det hela skulle sluta, eller ta start. Det var iallafall detta man hade hört om Wicked little things. Ja det var ganska spännande hela grejen med det ^^. Och med tanke på att jag tycker om zombiefilmer så pass mycket, så hade jag förberett kalaset genom att dra på mig min mest kritiserande kostym. Samt fixat lite cola och popcorn. Såklart! =)

Jag kan inte påstå att jag satt och sket ner mig, heller inte att jag inte hade en blekaste aning om vad som skulle hända härnäst. Men jag kan säga såhär; för att inte vara någon storfilm så var detta faktiskt till det lite bättre i mina ögon.

Men som sagt, helt smockad med klichéer och överraskade inte ens katterna. Tror jag inte iallafall.. Dem fick inte se klart slutet :P.

Karen, Sarah och Emma tvingas flytta upp i skogen när deras pappa och man dör. Vad dem snart kommer få tampas med är fortfarande okänt för dem. Men i skogarna smyger omkring barnen som för ca 90 år sedan tvingades slavarbeta i en gruva åt Carlton, viljan att hämnas håller dem vid liv och på natten sitter det fint med allt från grisar till lokala fjortisungar.

Zombiefilm...Nja, jag tycker nog inte det. Jag är väldigt kräsen med mina zombies. Jag skulle snarare kalla det för en hög hämndlystna bleka killerkids som inte har nåt emot att käka lite rått efter klockan 00.00. Så visst är det lite störande att dem faktiskt kallar det för zombies i filmen. "- Don't say that! - Say what? - The Z-word, don't say it! - Why? - It's rediculous!" ... Älskar shaun of the dead =).. Aja

Två gånger hittills...Och snart får jag veta om det blir tredje gången gillt. Scout Taylor-Compton som spelar Sarah, blir ihjäljagad/bloddränkt och får sina vänner uppsprättade i två filmer som jag känner till nu. Denna och Halloween (2007). Ska det bli en tredje kanske? Jag hoppas hon dör i Halloween II. Det får vi förhoppningsvis reda på snart :D. No offence Scout Taylor-Compton ^^. Listoviiiiic!


Wicked little things (2006 - skräck)


Skådespel
- 7/10 (Jag tycker att ungarna gjorde det bästa jobbet. I övrigt var det ganska naturellt)

Effekter - 8/10 (Inget särskillt när man ser på den gore som fanns. Men de högre betygen är för sminkningen. Otäcka barn...)

Handling - 6/10 (Känns kanske inte alltför djup. Men fungerar.)

Ljud/Bild - 6/10 (Heller inte det så märkvärdigt. Men så mycket bättre än en del annat som kommit från after dark horrorfest)

Miljö - 8/10 (obehagliga skogar...gamla laserade hus...JAG skulle då inte flytta dit.)

Budskap - 5/10 (Utnyttja inte barn för att dem är små, för då hämnas dem med hackor och hammare? :D)

Händelser - 6/10 (Jag var lagom underhålld. Men uppbyggnaden är så grymt vanlig)

Filmen i helhet - 7/10 (Även om det inte var en superhöjdare, så blev det faktiskt bättre än jag trodde!)She needs... Special food...

Grace, en jobbig mamma, med en jobbig man, vill ha en unge. Som sen visar sig vara ganska jobbig med, men det kommer jag till. Den jobbiga mannens mamma är med jobbig, hon känner en jättejobbig läkare. Men glöm inte att mannens mamma, är faktiskt jobbigast i hela filmen. Den jobbiga mannen krockar med den jobbiga mamman och den jobbiga ungen. Ungen dör, men mamman vill föda iallafall. Av någon anledning så börjar ungen leva efter födseln (detta är 3 veckor efter krocken).

Och av en helt okänd jättelöjlig anledning så vill ungfan ha blod, och det verkar som att flugor tänder på henne. Inte nog med allt detta, hon har en jättejobbig barnmorska också som typ är kär i mamman? Jag vet inte... Tyckte inte direkt att någonting alls framgick tydligt i den här filmen. Den var även seg, och det enda som var snyggt var blodet. Men år 2009 kan väl vem fan som helst göra lite fakeblod.

Nicklas är inte glad, Nicklas är inte nöjd, och har huvudverk. (Nej det är inte därför jag klagar på filmen), men det är mest bara så att ni vet =). Men Vildabär Cider är jättegott, och det hjälpte mig igenom hela filmen. Men gud vad jobbiga alla var, usch... Usch nej...Listogrönsak.Grace (2009 - Thriller/Skräck/Drama/Skräp)

Skådespel - 8/10 (Helt otroligt, men skådespelet var nog det enda som var ganska bra.)

Effekter - 3/10 (Ok blod, nice boobie i slutet)

Handling - 1/10 (SNAAAAARK....Och så jävla dålig förklaring för att det inte fanns någon :P)

Ljud/Bild - 7/10 (Såg inte ut som den B film det faktiskt var. Jag gillar den inte...Märks det?)

Miljö - 2/10 (Jag gillade hur hennes frukt hade ruttnat och hur hon lämnat disk osv... Men annars var det ingen fokus)

Budskap - 1/10 (Akta er för pain in the ass svärmödrar?)

Händelser - 1/10 (Sååååå tråkig)

Filmen i helhet - 1/10 (Skittrist...Verkligen, jag ska inte se den igen.)RSS 2.0