tip-sex-tra


Gozu
, ännu en störd yakuzabaserad film av Takashi Miike. Från 2003 visserligen. Låter på mig som om den vore ny ^^. Men den var nyare än vad jag trodde. Hur som helst...

Ploten (som jag snart kommer att låna ifrån imdb), är faktiskt hyfsat lätt att hänga med i. Jämfört med en del andra filmer Takashi har åstadkommit. Men självklart så är den fullproppad med svart humor och sjukare saker än ni kan tänka er. Rent nöje hur som helst att se på. Sen kanske man inte ska ha bröstmjölksfobi ^^.

Minami, a member of the Azamawari crew, highly respects his Aniki (brother) Ozaki who has saved his life in the past. However, lately Ozaki's eccentricities (like claiming that a Chihuahua hs sees is a 'Yakuza attack dog') have been making everyone wonder about his sanity. Chairman Azamawari is unsympathetic to Ozaki's little outbursts and secretly orders Minami to take Ozaki to a disposal facility in the city of Nagoya. There, the fate of these two follows a twisted path filled with violence, mother's milk, strange locals, and ultimately the disappearance of Ozaki's corpse which Minami now desperately tries to recover.


Gozu (2003 - skräck/deckare/thriller/komedi/drama/mysterium)


Skådespel - 8/10 (Välkända skådespelare som inte sviker ett dugg, utan levererar trovärdigt i allt det onaturliga)

Effekter - 6/10 (Inte helt verkligt. Men godkänd insats)

Handling - 10/10 (En ganska enkel handling som ändå ger tittaren något nytt att uppleva)

Ljud/Bild - 8/10 (Takashi Miike har alltid varit kung på vinklar och berättarsätt. Det håller sig på en balanserad nivå som är helt i sin egen klass.)

Miljö - 9/10 (Det förvånar mig inte att det är ett grymt bra fokus på miljön som i de flesta av hans filmer.)

Budskap - 7/10 (Jag tror ändå att huvudbudskapet är att överraska och chockera tittaren ^^.. Vilket han lyckas med!)

Händelser - 10/10 (De mest oväntade följder väntar runt varje hörn i Gozu)

Filmen i helhet - 7/10 (En skarp rulle av mästarn Takashi. Men kan på sina håll kännas lite utdragen och det drar ner mitt betyg.)Throwing your life away

Vilken underbar vinst av Sverige. USA:s coach såg inte lycklig ut. Att vända från 5-2 till 6-5 i tredje perioden var grymt! Och nu är jag hes...

Vi firar det hela med att lyssna lite på Spiritual Beggars tycker jag ^^... Underbar musik. Låten Dying every day. Mysigt gung i den alltså.

Det här inlägget får duga sålänge ^^. Tänkte dra på en film... Så det blir nog en recension vart efter! Njut nu av lite musik! ;)The rest of the world doesn't exist.

Ett av mina nya filmköp Dellamorte Dellamore är en lite äldre film som inte svek mig första gången jag såg den. Heller inte denna gång. Det har blivit lite väl mycket positiva recensioner nu märker jag. Men samtidigt känner jag att jag inte kan styra hur jag känner för de filmer jag råkar se ^^. Så vem vet, Det kanske kommer ännu en...Vad hette den...House? Snart igen... Usch vad dåligt...

Dellamorte Dellamore eller The Cemetary Man. Väldigt poetisk historia. Många citat som både kanske behöver sin funderare, men som sätter sig i hjärnkontoret och får dig att minnas vad du precis sett. Men nu har jag kanske skrämt bort er genom att få det att låta som världens stelaste film ^^ men icke då! Vapen, zombies, sex och en massa spaghetti väntar på er i denna 105 minuter långa färd som garanterar att visa något ni inte sett förut.

Man kanske skulle ta handlingen nu också!

Francesco Dellamorte vaktar en kyrkogård med sin hjälpreda Gnaghi. Något okänt väcker de döda till liv och det finns inte mycket annat att göra än att sätta en kula i pannan på de odöda. Francesco filosoferar fram och tillbaka när det gäller kärlek, liv och död. Och varken Francesco eller Gnaghi får minst sagt några normala upplevelser att handskas med.Dellamorte Dellamore (1994 - skräck/komedi/Romantik)


Skådespel - 7/10 (Rupert Everett gör ett bra jobb)

Effekter - 7/10 (Ganska tuffa effekter för att vara från 1994.)

Handling - 10/10 (Aldrig sett något liknande. Dunderbra.)

Ljud/Bild - 6/10 (Man minns soundtracket. Och både ljudet och bilden i stort har en helt egen frekvens som ger allt en unik touch.)

Miljö - 8/10 (På sina håll dras miljön in i filmens poetiska atmosfär och det är just det paketet som gör det till en vinnare)

Budskap - 6/10 (Den har som sagt väldigt smarta drag. Men det kan vara svårt att se en sammanhängande poäng med alltihop.)

Händelser - 10/10 (Något helt nytt helt enkelt. Ja...Det har då inte kommit något liknande sen den kom.)

Filmen i helhet - 8/10 (Lite av en personlig favorit. Men det betyder inte att de högsta poängen är inom räckhåll ^^)Best in Texas

Idag höjer vi flaggan för Jack Nicholson. 72 år fyller han, kanske man skulle fira med att se the shining ^^.

Igår fick jag hem filmerna jag beställt. En hel rad med mysigheter. Planet Terror, Death Proof, Rainy Dog, Gozu, Dellamorte Dellamore, Cello och Audition.

Igår kväll blev det tillfälle för mig och min kära sambo att se Planet Terror. Imponerande orginalitet även fast konceptet var gammalt som gatan. Dem magkänsliga ska hålla sig i hatten, och ni som njuter av gore i allra dess onödigaste form kommer jubla ut i glädje ^^.

Ett biokemiskt vapen släpps löst och smittar tusentals människor och förvandlar dem till zombie-liknande varelser. Det är upp till ett gäng överlevande att se till att smittan stoppas en gång för alla. En grym zombieaction rulle proppad med action, coola fraser, humor och splatter! Det finns inte mycket mer än så man behöver veta. 


Planet Terror (2007 - Action/Skräck/Sci-fi)


Skådespel - 8/10 (Ett bra skådespel som passade in i handlingen.)

Effekter - 10/10 (Härligt med vapen, blod, var och grillat kött)

Handling - 9/10 (Simpelt men det är så tillräckligt för en film som denna)

Ljud/Bild - ´10/10 (Här har det lagts ner extra tid. Riktigt fina scener.)

Miljö - 6/10 (Inget jätte fokus, ser ut som vart som helst.)

Budskap - 7/10 (Mer underhållning än budskap. Som jag tar åt mig av ^^)

Händelser - 10/10 (Från början till slut ett rent nöje att få följa. Väldigt nytänkande.)

Filmen i helhet - 9/10 (Det är inte mycket som skulle kunna förbättra den. Men det är svårt att nå upp till 10 :D)The Un-surprising?

Brukar oftast börja med att skriva in rubriken. Men den här gången gick det inte. Jag hoppas på mer tur nu i fortsättningen för jag verkar alltid få totalt hjärnsläpp när jag ska "blogga" ^^.

Såg precis på The Uninvited och är inte särskilt missnöjd faktiskt :P. Inte någon direkt lovande början, men någonting höll filmen kvar vid liv. Den var väldigt förutsägbart och det kändes lite som om man redan hade sett den.

Och nu såg jag att jag visst hade sett den. Det är ju för fan remake på den asiatiska "A tale of two sisters". Sjukt, SJUKT! Bra film...Som inte direkt görs bättre av världens mest patriotiska och självupptagna land USA. ^^ Usch...

Ne...Nu blev jag sur...Trodde det här åtminstone försökte vara något orginellt. Men nej, här ska det sänkas betyg...

Anna kommer hem från att ha varit inlagd på psyk. Hon återförenas med sin syster och bästa vän (som är samma person, otäckt), och möts upp av att pappa skaffat ny flickvän efter den tragiska förlusten av hennes mamma. Typ....Någonting... Lite halvinvecklad handling. Om ni vill se en riktigt bra rulle ska ni se den asiatiska "A tale of two sisters"...Vill ni ha lite mer svar på gåtorna som ställs i den filmen ska ni se "the uninvited"..The Uninvited (2009 - Thriller)


Skådespel - 6/10 (Det dåliga skådespelet dras upp av det som är bra och tvärt om. Duger..)

Effekter - 8/10 (Över förväntan! Men heller inget chockerande skickligt ^^)

Handling - 10/10 (Ja med tanke på att jag verkligen tycker om orginalet)

Ljud/Bild - 5/10 (Helt okej. Men inget nytänkande.)

Miljö - 9/10 (Jag skulle då inte ha något emot att bo där dem bor :P)

Budskap - 2/10 (Skaffa aldrig barn?)

Händelser - 7/10 (Jag höll mig vaken...Det var spännande på sina håll)

Filmen i helhet - 6/10 (Jag som hade tänkt o ge den 7, men nu blir det inget med det! Nästan så jag vill ge den fem bara för att jag är så trött på remakes :P *kräkas*)Ondskefullt folk

Vi är omgivna av en massa tragiska händelser och varelser som hellre hejar på det negativa än tvärt om. Hitler...Var ju inte direkt en snygg en. Bara som exempel. Helt otroligt att en människa lyckas ta död på så många miljoner människor bara genom att vara duktig på att manipulera folk. Sjukt :P... Inga undantag för någonting...Allt som ansågs som fiender av tyskland (med klena argument) torterades till döds i massor. Det är knappt så man förstår att det är sant :P.

350-400 kvinnor och barn i omgångar som lockats in i kamrar där man använder olika sorters dödsmedel för att kväva dem till döds. Kan ha tagit upp till 25-30 minuter. Eller mer, jag vet inte...Eller gräva gropar...placera ut folk nakna och skjuta ner dom med maskingevär.. Det är ju också snällt liksom. Men man hade nog mer roligt än så, hängningar, testade biologiska krigsvapen på dem, och inte tala om att svälta ihjäl folk. Immunförsvaren var ju så kassa att dem jämt var sjuka...

Helt otroligt att folk inte visste att detta pågick, men de fick allt besöka lägren efteråt och begrava liken. Rättvist eller inte, ingen verkar bry sig. Så sjukt...

Men det finns fler...Det vet vi alla om. Så man får försöka tänka sig för och utföra gärningar som kanske är tvärtemot, försöka hjälpa till lite. =) Kickass! take care.

Jobbig titel, bra action.

Idag var det premiärdags för Fast and Furious klockan 18:15 på bio. Jag och Mikaela var på plats, kanske lite väl tidigt (känner fortfarande av träsmaken) och vi hade laddat upp med cola zero och en påse godis!

Jag skulle bra gärna vilja veta varför de döpte filmen till fast and furious...Jag menar... Det är ju bara oklokt. Bara en sån grej gör att jag störs och inte riktigt vill släppa fram den goda inställningen helt och hållet. Men jag kände efter man sett de tidigare filmerna att det skulle bli ett jäkla åka av! Och det blev det...

Vi är tillbaka i orginalhandlingen... Inte för att jag minns så jätte mycket av dem filmerna men Vin Diesel och Paul Walker är i rutan igen. Tillsammans ska dem stoppa the bad guy mr heroin nisse med fula skjortor. Japp, det är ungefär vad det hela handlar om i stort ^^.

Det skulle glädja mig att få veta vad som höll Han vid liv i tokyo drift? Det störde mig att man inte fick någon som helst förklaring...Och det är nog inte bara jag som undrar. Hur som helst så är den här filmen helt felfri som actionrulle och bör ses av alla som inte mår illa av tanken på grymma bilar i hög fart. Bäst action sedan die hard 4, tror jag nästan... Nu när jag inte tänker efter särskilt noga ^^. Listovic!Fast and Furious (2009 - action)

Skådespel - 8/10 (Kan inte minnas ett tillfälle då jag gav skådespelet speciell uppmärksamhet, men allmänt bra och en jämn nivå på allas insatser) 

Effekter - 10/10 (Rysligt tuffa actioneffekter)

Handling - 7/10 (Det var det här man ville se och hade väntat sig. Med små ändringar här och var)

Ljud/Bild - 9/10 (Hög klass)

Miljö - 5/10 (Den påverkade mig inte och kändes så förutsägbar)

Budskap - 7/10 (Hmm...Vänner är viktiga? People change? :P)

Händelser - 9/10 (Hade sina vridningar som jag inte alls var med på. Intressant upplevelse från början till slut)

Filmen i helhet - 9/10 (Bortser man från några små jobbiga detaljer så var det helt enkelt en helt enastående actionfilm!)Let me help you, out of the chair...

En ganska gripande men lugn film som både förmedlar vardaglig tragik och en ryslig stämning som är mycket svår att undvika. In Love With the Dead för 169 kronor på media markt är ingenting jag ångrar.

Wai, en ung kvinna med mycket kvar att leva för, ställs inför diagnosen cancer. Hennes pojkvän offrar nu sin karriär för att få tillbringa mer tid med henne. Men får då sparken. I samband med detta träffar han en barndomsförälskelse...Sedan förvrids det som man redan uppfattar som kaotiskt och de allra märkligaste händelserna börjar inträffa.


Jag gillar hur den här filmen på något sätt har lyckats återuppliva det sjuka i asiatiska filmer. Detta är något positivt ^^ hur konstigt det än låter. Men det är svårt att kalla den helt och hållet för skräckfilm, eftersom det är en hel del drama i det hela. Men hur de lyckats göra stämningen så obehaglig ger jag ett stort plus till och det är nog det som fångar mig såhär pass mycket.In love with the dead (2007 - skräck/drama)

Skådespel - 7/10 (Stephy Tang som spelar Wai gör ett väldigt bra jobb. Helt godkänt skådespel i övrigt.)

Effekter - 10/10 (Mycket bra. Det är en del äckliga scener vill jag påpeka ^^)

Handling - 8/10 (Mycket bra grund. Kanske lite ofokuserad fortsättning)

Ljud/Bild - 10/10 (Det är mycket här som stämning kommer in i bilden. En bra kombination av båda delarna.)

Miljö - 9/10 (Snygga miljöer som de försökt att fokusera en del på. Hemma hos Fong är det vitt. Oj oj.)

Budskap - 5/10 (Jag ser inget jättetydligt budskap, speciellt inte som man skulle kunna ta NY lärdom av.)

Händelser - 10/10 (Uppbyggd helt mästerligt. Pang knows what to do ^^)

Filmen i helhet - 8/10 (Rekommenderar den till er, och kommer lätt att se den igen!)Kicked in the teeth

Är en jättesvängig låt av Ac/Dc ^^. Bara så att ni vet det.

Nu var det jättelänge sen jag skrev ett inlägg, och inte har jag något smart eller bra att skriva om för det :D. Har jobbat väldigt mycket nu sista tiden så har det funnits tid så har jag inte riktigt haft ork osv. Men jag tänkte att jag åtminstone kan slänga in ett inlägg som kan...handla om....ja, något =).

Det har hur som helst handlats in lite film som förmodligen kommer hamna här som recensioner ^^. Där har vi bland annat underbara Resident Evil; Degeneration, In love with the dead, the Visitation och Carnival of Souls. Såg på underbara Saving Private Ryan igår...Igen...Vet inte ens om jag behöver göra någon större uppsats om den för er ^^. Den är ju helt klart en av de snyggaste och bästa krigsfilmerna någonsin.

Jag kan inte nämna en krigsscen som är så obehaglig och starkt skildrad som början av filmen. Landsättningen i Normandie. Usch...Men samtidigt wow...Det enda jag tycker är lite sådär med filmen är att den är så gryyyymt patriotisk. Och en grej som Band of Brothers gör bättre än denna film är att saving private ryan blir kanske lite väl mycket actionfilmsreplik...Än vad det borde vara.

Inte bara repliker, utan även en del händelser. Medan Band of Brothers snarare känns mer som en filmatiserad dokumentär. Hur som helst så är både BOB och SPR sjukt bra, och jag älskar dem :P... Så om ni inte sett något av det bör ni göra det! Helst ikväll! :D haha...Och nu märker jag ju att det här har blivit en liten recension trots allt. Så varför inte ta listan också?

Innan det, skriver jag ner handlingen lite snabbt också som inte är så värst komplicerad. Vi får följa en amerikansk grupp av soldater. Den största delen av filmen går åt uppdraget att hitta menige Ryan. Han ska hem till sin mor som redan förlorat 3 av sina söner i kriget.


Saving Private Ryan (1998 - Krig/Drama)

Skådespel - 10/10 (Så sjukt bra...Alla, spelade sjukt bra. Ögongodis. På ett sätt :P.

Effekter - 10/10 (Kan nog inte bli mycket bättre?)

Handling - 10/10 (Jag tycker att det är tufft att dem visar hur uppdrag som kan verka små, kan vara så fruktansvärt omfattande, det tycker inte älsklingen :D haha)

Ljud/Bild - 10/10 (Det är så man dreglar vänner...)

Miljö - 10/10 (Som att vara tillbakaskickad till kriget alltså...Makalöst...)

Budskap - 7/10 (Äsch..."USA är bra, kamratskap, krig förändrar människan"... osv)

Händelser - 9/10 (Vet inte hur jag ska kommentera det...Helt fantastiskt smarta grejer sker oftast. Inte helt perfekt. Men samtidigt så kan ju inte en film vara helt perfekt ^^)

Filmen i helhet - 9/10 (Älskvärd...Men den sista poängen är svårflörtad alltså)RSS 2.0