Att hamna i ett träsk me fläsk

Vad gör musik bra enligt er? Vad är det ni faller för i en låt? Oftast? Eller när man hör en låt som man helt får rysningar av när man hör första gången. Varför får man dem rysningarna?

Det är märkligt det där hur vi kan reagera olika på musik. Jag reagerar på många olika saker. Jag har mina perioder. Och nu har jag "återigen" fastnat i ett träsk med en massa punkrock inblandat. Jag tycker vanligtvis att den musikstilen och närliggande musikstilar sällan imponerar... Men en del av banden får till melodin så bra att det är svårt att motstå.

Men hur som helst... Det är inte möjligt att göra en perfekt låt. Men att komma en bit på vägen måste ju vara när man har lyckats påverka lyssnaren på ett visst sätt som verkligen skiljer sig från andra låtar som personen i fråga har hört inom samma genre.

Keep your pants on (som Patrik brukar säga), vi avslutar filosofin med lite Bad Religion =)...E.S.C 09

Varför tittar jag på det ens? :P Mår nästan dåligt av 90 % av låtarna...Ne men en kort åsiktssammanfattning från kvällens tävling.

Tråkig poängutdelning...Känns så grymt uppgjort alltså ^^. Och i år var det knappt nån humor heller. Norge....Nej tack...Ingen pepp-låt precis. Island skulle ha vunnit om ni frågar mig. Det var nog den jag tyckte om bäst. Hälften av låtarna lät precis likadant. Och mycket var så obehagligt dåligt att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Men men! =)

Men det var skönt att Malena inte gick nån vart för den versen var nästan sämre än rysslands bidrag. ^^.

Vi hörs! go kväll!

Lite tomt!

Nu har det varit lite tomt på inlägg här har jag märkt. Och jag har inte sett mycket film som jag orkar skriva om. Men det blir väl att ta tag i vart efter. Däremot har jag spelat en hel del. Både Little Big Planet och Burnout Paradise.

Tittar och recensioner som kommer snart är bland annat Cello och Audition...
När jag får lite mer dödtid får jag ta och hitta på något nytt här så det blir lite mer intressant ^^. Kan förstå om det blivit lite lamt. Mens mens, nu ska jag glo lite på fredags-tv och så hoppas vi på en fortsatt trevligt kväll in the sofa!

....

Värdelösa jävla rövsverige...


Skit samma, vi kör en kul reklamsnutt...


é den fake?

Blandade känslor om Eden Lake. Ett par åker på tältsemester till en lantis-skog bortom en lantis-by vid en lantis-sjö. Snorungar stör dem, bland annat med hög musik och en okopplad rottweiler. Trögt nog så stannar dem kvar och de får lite svårare problem med snorungarna vid senare skeden.

Känner ni igen känslan av att ni sitter på en ganska allmän plats. Och plötsligt får en stor hund bredvid er som står och skäller? Och det värsta är att ägaren inte alls verkar bry sig. Hände mig ett par somrar sedan och en väldigt liknande scen fanns med i filmen. Weird ^^. Men det stärker inte mitt betyg något speciellt.

Ungefär fram till att det blivit kväll vid stranden tyckte jag att det var ganska lovande. Den låg då ungefär på 8 av 10 poäng hos mig. Men tänk så mycket det kan hända på 90 minuter. Man kan helt ändra uppfattning till exempel.

Det var alldeles för mycket "Åhh vi är offer, dem otäcka små barnen är för obehagliga ååhh neeej vad ska vi ta oss tiiiiill". Och det faller mig inte riktigt i smaken. Redan vid första mötet väntade jag mig att minst 2 ungdomar skulle få hagel rätt genom skallbenet. Men icke då. Och när det väl bjöds på smaskigheter blev det helt plötsligt ånger i det hela. Och inte ens när vi närmat oss slutet har filmen lyckats förändra position.

Nej........Usch :P...Jag sitter här och är alldeles irriterad. Ju mer jag tänker på det desto sämre blir den. Jag kanske bara ska hålla tyst nu....Eden Lake (2008 - Thriller)


Skådespel - 8/10 (Bra insatser av både små som stora. Fula britter, och fulare britter.)

Effekter - 8/10 (Visar inget nytt men håller nivån på rätt hög klass)

Handling - 8/10 (Något nytt i det gamla. Alla känner igen semestern. Men konflikten väcker nya känslor och håller oss igång.)

Ljud/Bild - 7/10 (Kändes som vilken välproducerad film som helst.)

Miljö - 4/10 (Det ser ju ut som vad det är. En skog en sjö och ja....Inget märkvärdigt med något av detta.)

Budskap - 2/10 (Denna var svår.. Vet ej. Men det väckte en otäck sadist inom mig :P)

Händelser - 1/10 (En av 10 händelser var ok.)

Filmen i helhet - 4/10 (Mer får inte den här av mig trots de bra punkterna... Vek...Oj så vek.)Ein, Zwei, Die!

Død snø, en adrenalinfylld norsk blandning av något som kan likna braindead eller evil dead i utförande. En grupp studerande åker iväg på skidsemester. Öl och musik var på plats. Men det var även mordiska nazist-zombies. Och otäcka snubbar som bjuder in sig själva på en kopp kaffe. Mycket blod och snö blev det. Och såhär efteråt kan jag säga att jag inte alls är missnöjd. Men jag är inte heller så nöjd som jag trodde att jag skulle bli. Det är jobbigt när man byggt upp en förväntan, och det är svårt att inte göra det när man fått höra mycket om en film.

Mycket humor instoppat där det passade. Och den sista halvtimman var helt grymt underhållande på många sätt ^^. Men tyvärr räcker det inte riktigt till för att jag ska ge ett större betyg. Det fattades en hemlig ingrediens som håller mig fastklistrad. Sen tycker jag inte att det riktigt håller när man ska göra något som redan har gjorts och inte satsar 100 % med hjälp av sin egna kreativa vilja. Das list! ^^


Død snø (2009 - skräck/komedi)


Skådespel - 4/10 (Inget vidare imponerande. Men jag tror inte det var några veteraner direkt.)

Effekter - 7/10 (Bra. Men inte jätte-bra, för att ändå vara 2009. Men det bjuds på en del gosiga gorescener)

Handling - 3/10 (Inget orginellt...Men vi låter oss tyvärr falla ned i ett träsk där det duger med en story som denna)

Ljud/Bild - 8/10 (Man har verkligen lyckats undvika en nedtryckande kvalitet på ljud och bild. Tyckte verkligen att det kändes proffsigt. Till en viss grad.)

Miljö - 9/10 (Roligt att få se lite snöiga övergivna nordiska platser som passar mycket bra i sammanhanget ^^... Sen var väl variationen sådär. Och det känns pyttelite fortfarande som att man försöker efterlikna något som redan har gjorts. Eller så är jag bara trångsynt ^^)

Budskap - 7/10 (Lägg inte näsan i blöt.)

Händelser - 7/10 (Strukturen på filmen har man sett FÖR många gånger. Men däremot väntar det nästan alltid nya smaskigheter bakom varje scen. Smarta drag som oftast får en att le då man gärna ha kryddat med lite svart humor på det hela.)

Filmen i helhet - 6/10 (Kan inte ge den mer än såhär. Jag tycker att man ska se den om man känner igen sig sitta o le under slafsiga skräckkomedier. Påminner lite väl mycket om äldre mästerverk för min smak. Men gav mitt ett gott skratt som helt klart var värt 90 minuter av mitt liv.)Åh topsig

Började intressant men visade sitt sanna jag väldigt snart. Autopsy hade en del härliga effekter men var i stort sätt en B-film i mina ögon.

Ett gäng ungdomar (självklart)...krockar mitt ute i ingenstans och blir tagna till ett närliggande sjukhus. Där läkarna är allt annat än trevliga. Mer behöver man nog inte veta ^^.

Autopsy (2008 - skräck)


Skådespel - 3/10 (Inte speciellt trovärdigt alls.)

Effekter - 6/10 (Ändå helt okej jämfört med resten)

Handling - 2/10 (Ointressant...)

Ljud/Bild - 3/10 (Det är ju främst ljudet och bilden som avgör att en film ser B ut. Jag tyckte den såg B ut.)

Miljö - 2/10 (Jag kände inte att jag var på ett övergivet sjukhus precis.)

Budskap - 3/10 (Följ aldrig med främlingar. Även fast de åker ambulans?)

Händelser - 5/10 (Helt okej rörelse i filmen)

Filmen i helhet - 3/10 (Inget jag ser igen. Inget jag kanske borde ha sett från början heller.)RSS 2.0