It's empty! Looks like I've had it!


                      ^                                     ^                                      ^
"Let's fuck some chicks dudes!" "I like crappy music yeah!!"     "I need to poo!"

Hahaha! Vilken underbar underhållning. En film precis i min smak, en smak av bak möjligtvis... Men hur som helst är Zombi 3 eller "Zombie Flesh Eaters 2" en film jag inte ångrar att jag köpt för 39 svenska kronor ^^.

En terrorists kropp hittas infekterad av ett militäriskt använt virus och kremeras. Askan sprids i luften och faller ner omkring en ö. En smitta som väcker döda till liv för att käka medmänniskor härjar och ett gäng civila och militärer försöker överleva så gott det går.

Jag bara älskar hur alla rörelser är överdrivna på alla sätt och vis. Ibland upplevs zombierna som sega och hjärndöda och vid andra tillfällen pratar dom och slåss som vem som helst. Mysig 80-tals synth-spänningsmusik dyker upp alldeles lagom ofta och ger mig ett flow i kroppen som ej går att stoppa en lördag kväll som denna. Med krydda på det hela har man använt två olika kameror som vilken amatör som helst lätt skiljer på :D.

Världens fulaste skottlossningsljud används, och knytnävsrepliker sprutar ut från alla håll och kanter. Nicklas är nöjd, så nöjd. Lucio Fulci har återigen lyckats olja in mina ironikörtlar med fantastiskt roliga scener från början till slut. Zombi 3 är något att skratta åt. Vill ni ha det, så har ni hittat rätt film. Som ni kanske har märkt så är jag svag för charmpiller som denna, får gärna vara utländskt också ^^. Aja, Listovic!


Zombi 3 (1988 - Skräck)

Skådespel - 4/10 (Överdrivet och crapigt, men jag bara älskar hur dem offrar sig för att få till det. Typ slänga sig hit och dit osv.)

Effekter - 5/10 (Fult och uschigt för det mesta. Men jag kan inte hjälpa det, jag är charmad.)

Handling - 8/10 (Typisk zombiehandling egentligen. Men den är liksom intressant hela tiden.)

Ljud/Bild - 1/10 (Aaahhhhh. Nej ^^ den här måste jag faktiskt ge lågt på, tyvärr. R.I.P Lucio)

Miljö - 5/10 (Lite ovanlig miljö för en zombiefilm. So I like it pretty much ^^)

Budskap - 4/10 (Lita inte på folk med vapen i gasmask och vita dräkter)

Händelser - 9/10 (Alltså, jag hade jätte kul ^^)

Filmen i helhet - 7/10 (Ingenting går upp emot lite zombieaction at the end of the day :D )Stuff from 1978

Ett bra år... Ne vad vet jag, jag var inte i närheten av en födelse år 1978. Men en sak är säker; Dawn of the dead kom som ett segt tuggumi och smetade sig fast vid the ögonglobs of the world och sitter kvar där än!...

Mens, detta är inte om dawn of the dead. För jag tog min guldvärda lediga dag och tittade på en fransk zombierulle från exakt detta år. Les Raisins de la mort, eller "Grapes of death".

Man besprutar vindruvor för fullt. Kul eller inte, detta var visst inte så bra. För nu insjuknar folk och får blodiga och variga sår på de mest oönskade ställen. Detta resulterar "såklart" i att folk vill döda annat folk. Och mitt i smeten hamnar en ful fransk tjej med en ful blind fransk tjej. Sen typ... Ja, håller dom på o grejer ^^.

Var jag trött, eller blev jag trött...En fråga, jag ej kommer få svar på...Grapes of death (1978 - skräck)


Skådespel - 2/10 (Jag säger bara två ord. Sno och pp. Men...2 poäng för att det var lite sjuttiotals överdrivenhet i det hela :P)

Effekter - 8/10 (Imponerande make-up effekter, och jag skojar inte :P)

Handling - 7/10 (Håller sig ganska simpel men har en sjysst touch på det där med vin och besprutning o grejer :D)

Ljud/Bild - 5/10 (Typiskt sjuttiotals film. I like it)
Miljö - 10/10 (Ibland trodde jag nästan att jag tittade på national geographic.)

Budskap - 6/10 (Besprutning är mycket...giftigt?)

Händelser - 3/10 (Som sagt...Var jag trött, eller blev jag trött... Jag var trött. Men blev jag trött under filmen...Vem vet.)

Filmen i helhet - 7/10 (För att vara en skräckfilm från 78, som jag inte sett innan. Var den faktiskt ganska bra.)Shut up or die...


Pontypool en genre som passar mig utmärkt. Med både scener som gav mig rysningar och tillfällen då det kändes segt och överdrivet. Sina ups och sina downs, en mysterisk skräckthriller som mestadels överraskade mig positivt.

Ett okänt virus drabbar en liten Kanadensisk stad, pontypools radiocrew följer upp händelserna och försöker själva att hålla sig vid liv.


Pontypool (2008 - Mysterisk skräckthriller)


Skådespel - 7/10 (Sydney kändes inte riktigt true... Grant var cool... Doktorn var överdriven.... Men den som flöt in bäst i handlingen var nog ändå Laurel.)

Effekter - 6/10 (Helt okej. Men det som var bäst påminde mig för mycket om scener ifrån underbara filmen Splinter. Så jag ska väl inte ge filmen för mycket beröm.)

Handling - 5/10 (Fem poäng för att jag gillar end of the world grejer. Speciellt om det innefattar zombieliknande varelser ^^ höhö. Men annars, ganska dålig kläm på det hela.)

Ljud/Bild - 8/10 (Det känns proffsigt, även fast jag kan tänka mig att budgeten var väldigt låg.

Miljö - 410 (Dem är i en studio...Men det finns ett kök.. Nja vet inte hur jag ska kommentera den där ^^)

Budskap - 4/10 (Förstå inte vad du säger :P.. Nej men vad jag lär mig av filmen helt seriöst är att jag ska reagera snabbare när jag hör saker som att "100 pers omringar en byggnad och dem tuggar på folk"..typ)

Händelser - 7/10 (It had it's moments..)

Filmen i helhet - 7/10 (Above average och lite därtill. Jag gillar filmer av den här typen.)Did I get any in my mouth?

När jag första gången hörde talas om den här filmen och såg några bilder, någon trailer, så kändes det nästan som om jag hade sett den förut. Hur som helst var det en story som drog till sig min uppmärksamhet, och det förvånar mig inte att det är Sam Raimi som regisserat Drag me to hell.

Jag känner att jag vill sammanfatta handlingen lite snabbt bara lite halv-dant. Skabbig häxkärring går till banken för att få sitt lån uppskjutet för tredje gången. En stackars toffel som vill sköta sitt jobb känner att hon måste säga ifrån, den skabbiga häxkärringen blir supercrazy och förbannar den stackars toffeln som får en ganska jobbig framtid med getter o grejer.
Anywejs...

Jag njöt...Från början till slut...Det märks att hela projektet är en gammal idé som legat i baktanke och kommit ut som en lite äldre film med 200% charm och 300% onödigt groteska scener som gröper sig in i mitt hjärta som en slemmig mask i ett fult äpple.

Och det var precis detta som fick mig på fall alltså, jag kände att wow det här är vad killarna glömde göra i evil dead typ. Hur som helst, det vore synd att förstöra stämningen för mycket, jag drag igenom lite detaljer i listan så tar vi natt sen ^^. Ha´t!Drag me to hell (2009 - skräck/komedi)


Skådespel - 6/10 (Above Average... Ett skådespel som räckte och var tillräckligt i denna rulle ^^)

Effekter - 10/10 (Eftersom man har plockat med effekter som man sällan ser eller hör annars nuförtiden i skräck så är jag rysligt glad.)

Handling - 6/10 (Även den där lite above average. En handling som är lätt att göra så mycket roligt av. En tant man bara vill ställa sig och kissa på. Seriöst, skit irriterande. Fan...betala eller bli utkastad! :D )

Ljud/Bild - 10/10 (Old School...Tillbaks till den goda tiden där man gjorde något vettigt)

Miljö - 5/10 (Jag tänkte mer på miljön när jag och sambon sneglade på charlie's angels 2, hade ju så mycket annat roligt att tänka på... Aja, man kan ju inte få med allt! ^^)

Budskap - 6/10 (Svår den där... Men hon gjorde ju aldrig direkt något fel... Det var bara det att hon hade lite otur. Eller ganska mycket otur, inte slarva med posten!)

Händelser - 10/10 (Det var såååå länge sen jag fick brista ut i skratt för att jag ser så pass bizarra scener i en nutida film. Helt underbart!)

Filmen i helhet - 10/10 (En nutida blivande klassiker som ska hamna i samlingen, för min del iallafall)I'd expect a lot more fight outta you, John.

Nu hade det fått bli min tur att se The last house on the left från 2009. Påminner starkt om det mesta man ser från amerika nu för tiden. Det var inte direkt någon överraskning någonstans i filmen som jag blev påverkad av. Men en del dugliga mord fick jag åtminstone avnjuta :P..

Eftersom det är en remake blir det jättesvårt att imponera på mig. Men jag är ändå inte fullkomligt besviken. Helt klart värd en titt. Men jag kommer nog inte köpa den förrän den kostar typ...39 eller 29 ^^. Vad elak jag är :P. Here comes the lista!The Last House on The left (2009 - skräck/Thriller)


Skådespel - 7/10 (Ganska bra faktiskt.)

Effekter - 8/10 (Även det en faktor jag nöjde mig med något oväntat mycket.)

Handling - 6/10 (Alltså...Vad ska man säga. Följde orginalet till viss del och gjorde även en del veka ändringar)

Ljud/Bild - 4/10 (Inget märkvärdigt. Men det skulle vara en vinnare om det var en tävling om att likna alla andra nya jävla amerikanska skräckisar :D)

Miljö - 1/10 (Fick absolut ingen koll på vart dem var någonstans, någonsin. Först var det nåt udda hotell. Sen var plötsligt någonstans i en skog, nej....Mer fokus på miljön tack.

Budskap - 6/10 (Skaffa inte barn...och är det försent; låt dem inte gå ut, speciellt inte om du inte lyckats uppfostra ungfan)

Händelser - 2/10 (Varför ska offer alltid vara så löjligt offer-aktiga...:P)

Filmen i helhet - 5/10 (Jag har sett den. Nu är det ert val om ni också vill se den :D.. Ni kommer gilla den om ni gillar nya amerikanska skräckfilmer)RSS 2.0