Mother, this cloth smells of death!

Jag har funderat lite på att göra något annorlunda här på bloggen. För tillfället har det råkat bli lite torrt i hjärnkontoret och jag vet inte riktigt vad jag ska recensera. Så då dök idén upp om att kanske göra lite mer artikel liknande inlägg. Det behöver inte vara något märkvärdigt. Men att till exempel ranka filmer och sammanfatta varför osv. Kanske top 10 blodigaste filmer jag sett? Eller något dylikt.

Det värsta... Är att jag är så sjukt lat! ^^ höhöhö. Ne men det här ska vi nog lyckas göra något av. Vad sägs om att börja redan nu? Men frågan är vad man ska göra då... Har ni några tips eller önskemål? Fråga om ni inte fattat vad jag menar.Men vi kör en liten recension så ni har kvar intresset lite! ;)...

Visst är det kul med filmer som kan heta typ 50 olika saker? ^^... Nu var väl siffran lite överdriven. Men man vet ju inte riktigt vad som är korrekt ^^ hehe. Den här filmen jag ska skriva lite om nu kallar jag för Nights of terror, burial ground eller Zombie 3.

Det här var hursomhelst en störd rulle som föll mig i smaken på rätt sätt ^^. Till skillnad från Flower of flesh and blood som jag skrev om i mitt förra inlägg. Man vet inte riktigt om man ska ta det seriöst eller bara skratta åt det. Men jag kunde inte låta bli att skratta ^^ så den seriösa biten hoppar vi över.

Handlingen är väldigt simpel; en professor av något slag öppnar upp en begravningsplats och återuppväcker zombies. Zombierna attackerar ett gäng idioter sen kan man ju räkna ut resten ^^. Jag måste bara tillägga det att Michael som spelas av Peter Bark ÄR hela filmen. Han är 26 år vid inspelningen men spelar ett barn som tycker om sin mamma väldigt mycket. Kanske lite för mycket, på fel sätt ^^.

Ni lär få er ett gott skratt över det hela :P. Annars som zombiefilm är den ju ingen superhöjdare direkt. Men jag måste påstå att de har försökt att lägga ner sjukt mycket engagemang i gore-sminkningen. Det förstörs kanske lite när de visar stoltheten genom att zooma in det hela tiden ^^.

Nog pratat, here comes the lista of hell!


Burial Ground (1981 - "skräck")


Skådespel - 4/10 (Hela rullen känns löjlig och det gillar jag ^^)

Effekter - 7/10 (Tycker de gjorde ett bra jobb med sminket, även fast det ser ut som smink :P)

Handling - 3/10 (Simpelt och simpelt)

Ljud/Bild - 5/10 (Som en gammal italiensk zombiefilm ^^)

Miljö - 8/10 (Mysiga miljöer faktiskt ^^)

Budskap - 1/10 (Bli inte kär i mor din?)

Händelser - 10/10 (Jag blev både chockad och full av skratt vid flera tillfällen ^^)

Filmen i helhet - 7/10 (Den står tryggt och fint i dvdhyllan, en störd zombieklassiker som jag inte kan undvika att äga)Corte-Fate-Ad ^^

Ja ni, jag tror inte det är så många av er så bevittnat andra delen ur guinnea pig serien; flower of flesh and blood. Varför har ni inte gjort detta? Det kan finnas tusentals med anledningar, men jag ska nämna några få ;).... Det är bara dumskallar som jag och min vän Anton som letar upp sådana här lustiga filmer för att ha sett dem. Jag kan inte påstå att jag kände mig så tillfredsställd efteråt.

Under 42 minuter får vi bevittna en kvinna gå hem ensam på kvällen och bli attackerad och sövd av en man. Hon vaknar sedan upp fastbunden och paralyserad hos den knasigaste japanen jag sett på film.

Med en samurajhatt på skallen och stympade kroppsdelar som både hobby och älskare får vi bevittna knasjapanen hur han sakta men säkert delar upp kvinnan i fina små köttslamsor, antagligen för att sedan förvara i glasburkar eller nåt :P... Btw, jag har hört att skaparna flera gånger blev stämda efter sina filmer (det finns flera) för att tittarna trott att det var på riktigt.

Hursomhelst så är detta som ni kanske själva kan läsa en mycket otäck ...grej. Och jag vill gärna varna för känsliga tittare :P. Men är du en fan av konstigt skit så kan du säkert trivas med att ha sett den här. Flower of flesh and blood mina vänner and here comes the lista!Flower of flesh and blood (1985 - Skräck/Brutal gore)


Skådespel - 5/10 (Det handlade inte ett dugg om skådespel)

Effekter - 9/10 (När jag såg den, vilket var ett bra tag sen. Så blev jag åtminstone väldigt äcklad, ljuden är fula!)

Handling - 2/10 (Två poäng får den mest för att någon kom på en väldigt obehaglig idé)

Ljud/Bild - 5/10 (Ljudet var som sagt väldigt fula, och det kändes B.. Men bilden är lite skrämmande)

Miljö - 8/10 (Ja jag skulle då inte vilja sätta fötterna på den tokiga japanens mark)

Budskap - 2/10 (Ren goreuppvisning, sen så ska man ju tänka på att inte gå ensam på kvällen vart som helst :P.. Två poäng för den sista punkten)

Händelser - 1/10 (Sure, äckligare och äckligare blev det säkert... Men det gav mig inte mycket)

Filmen i helhet - 2/10 (Mycket snygg goreprestation, annars kändes det bara väldigt onödigt)Det står still.

Det kanske förvånar er, och det förvånar även mig, att detta blogginlägg inte direkt ska handla enbart om film. Jag sitter ibland och stör mig på hur folk använder bloggen som dagbok, jag ska försöka undvika detta... Var har jag ert intresse? Jaja, det spelar väl ingen större roll ^^ antingen så läser ni, eller så läser ni inte.

För tillfället känns det lite som att tiden står still, det händer ingenting, men heller så vill jag inte direkt att något ska hända... Eller? Jag är osäker. Man går mest runt och väntar på att få orders om hur ens dagar ska se ut. Men lite halvsur är jag allt på hur det mesta är just nu. Och just det är lite ironiskt, eftersom jag själv inte ens tror på att saker händer av en slump.

Här sitter jag på en stol från jysk, och jag får hela tiden nya dilemman att ta hand om. Nya händelser som jag måste välja väl för att ta mig igenom. Jag kan välja en snabb väg, och jag kan välja en lite långsammare väg. Det är inte alltid lätt, ibland kan man svaret, men det är någonting inombords som sätter stopp. Men låt inte era vals resultat påverka era kommande val.

Ta till er av vad som hänt, när det är avslutat ska ni inte låta minnet ta er tillbaks och störa balansen inför framtiden.

Hela tiden vill vi ha en massa saker... Försök inte dra er ur detta, för alla är skyldiga! :P... Men när man märker att ens liv är ett stort mål av vad man härnäst ska få pengar att inhandla så börjar iallafall jag undra. Är det verkligen den sanna lyckan? Eller är vi alla medvetna om att det inte är riktigt korrekt, men eftersom vi inte orkar med att ta tag i någonting, så fortsätter vi att låta vår egoistiska vilja styra. Jag anklagar inte, för jag är där jag med.

Så vad är jag själv mogen nog att lyckas vara medveten om när jag ställs inför mina val i framtiden? (Detta kan gälla även dig)

Som rubriken av det här inlägget klart och tydligt beskriver, det står still. Men det finns hopp att inom en snart framtiden så förändras allt. Och försök att djupgående visualisera dig ett problem som i slutändan inte går att lösa. Hur långsökt det än blir, så ordnar det sig.

Take care gött fölk ^^ och så får vi hoppas på en skön onsdag!

Don't forget to kill Philip!

Hur många romantiska komedier med zombies har ni sett? Jag har då bara sett en. (Lugn det är mer komedi än romantik) :D... Hur lyckas man bra då? Det får vi fråga Simon Pegg, Edgar Wright och Nick Frost.

Shaun och Ed, de odödliga vännerna som trivs bra med tv-spel och öl på puben. Men Shauns flickvän vill mer och starta upp något seriöst. Medan Shaun försöker lösa sina problem med Liz och Ed hänger efter, bryter en epedemi ut över London och de döda väcks till liv. Oj då ^^, hur ska detta gå? :)

Här ser vi ett äkta exempel av hur man inspireras av något, och skapar något helt eget av det. Det gör mig både imponerad och stolt. För det händer tyvärr inte särskilt ofta nuförtiden. Det mesta ser ut som kopior av något man redan sett. Och det ger ju ingen upplevelse iöverhuvudtaget.

Shaun of the dead mina kära vänner, är helt klart i klass med braindead som både komedi och skräck i ett skönt paket på 99 härliga minuter. Det kan verka som att jag har recenserat en hel del favoriter den senaste tiden, haha och det stämmer ju. Men har ni inte sett den här så är det iallafall vad jag tycker att ni ska sysselsätta er med så snart som möjligt! =)


Shaun of the dead (2004 - skräck/komedi)


Skådespel - 10/10 (Helt makalösa komiker och trovärdiga människor)

Effekter - 10/10 (Snygga gore-effekter som man inte kan neka)

Handling - 10/10 (Skojig blandning av personliga problem och världsproblem)

Ljud/Bild - 10/10 (Det är njutbart från början till slut)

Miljö - 10/10 (Haha, det ser engelskt ut ^^ undrar varför)

Budskap - 8/10 (Vara rädd om det man har? Eller kanske att inte boka bord för sent :P)

Händelser - 10/10 (Sjysst flöde)

Filmen i helhet - 10/10 (Ännu en av de stora favoriterna)Some places are like people: some shine and some don't.

Skräckmästerverket the shining, ytterst tveksamt att det finns någon bättre skräckfilm. Har nog aldrig varit med om en film som kan smitta av sig så enormt känslomässigt som denna. De starka scenerna är svåra att undvika, man drar sig in i dem och får obehagliga känslor krypandes upp i kroppen.

Författaren Jack Torrance får jobbet att se över ett hotell över vintern. Det ligger väldigt isolerat och det är svårt att ta sig därifrån när snön lagt sig. Jack, hans fru Wendy och sonen Danny får lite problem på plats. Danny ser hemskheter som hänt där i det förflutna, samtidigt som Jack drabbas av lappsjuka.

Har ni inte sett den här så är det helt klart ett måste! Nu tycker jag nästan att jag fått min röst hörd om den här filmen, så jag tänkte kika lite på filmens intressanta trivia på imdb och se vad jag hittar :).

Regissören Stanley Kubrick kunde under skapandet av filmen tydligen ringa Stephen King mitt i natten och ställa frågor så som "Do you believe in god?" ^^... Enligt guinness rekordbok så spelades scenen då Wendy backar uppför trappan med ett basebollträ in 127 gånger. Men enligt inblandade i filmprojektet var detta inte sant, däremot så spelade man in scenen då Hallorann förklarar vad shining är för Danny in 148 gånger. Vilket är världsrekord.

När filmen först släpptes var slutet en aning längre, och man fick se lite vad som hände efteråt. Stanley tog bort scenen en vecka efter att filmen släppts. Robin Williams eller Robert De Niro var nära att få spela Jack Torrance. Men Stanley tyckte att Robin spelade för psykotisk, medan Robert De Niro spelade för lite psykotisk. Han bestämde sig för att avslå dem efter att ha sett Mork & Mindy och Taxi Driver.

Och nu gott folk, såg jag att trivian var typ skitstor ^^. Men nu har ni fått lite rolig fakta iallafall :D. Som ni märker så är Stanley Kubrick en mycket noggrann regissör, som verkligen pressade det ultimata ut ur skådespelarna. Jag har hört att han spelade in alla scener så många gånger för att driva bland annat Jack Nicholson till vansinne. Och tänk att detta gav ett så underbart slutresultat. Får rysningar ^^ SE!


The Shining (1980 - skräck)


Skådespel - 20/10 (Som jag nämnde tidigare. Jag har nog inte sett så stört djupgående skådespel någonsin.)

Effekter - 10/10 (Tänk att något som spelades in för 29 år sedan kan se mycket bättre ut än filmer som kommer idag.)

Handling - 10/10 (Det är ju nästan obehagligt att bara läsa ploten ^^)

Ljud/Bild - 10/10 (Stanley Kubrick är kung!!!)

Miljö - 10/10 (Ett hotell jag inte skulle bo på :P... Anslaget som visar hur hotellet ligger tar en verkligen in i hur isolerat det verkligen är.)

Budskap - 7/10 (Att vara isolerad sådär länge är inte bra :P haha... Speciellt inte utan internet ;)

Händelser - 10/10 (Finns inte en tråkig stund)

Filmen i helhet - 10/10 (En stor favorit!!)For years I thought the sun was a monster. But I am here to tell you that it's not a monster! IT'S NOT A MONSTER!

Hahaha ja ni ^^. Med lite Marabou Amigo och en lättsam komedi kan det ju inte gå fel. Speciellt inte med ett glas jordgubbssaft vid sidan av.

Benchwarmers var helt klart en av de bästa sportkomedier jag sett än så länge. Nu är jag inte så jätte mycket för sportfilmer iofs, men men.

tre killar, två av dem lite nördigare ^^... Bestämmer sig för att bilda ett tremanna baseboll-lag för att ta igen sig för vad dem missat som barn. Ja, där har ni väl handlingen i stort sätt. Som sagt, en lättsam komedi som ger många skratt och en lyckad filmupplevelse.

Jag tar och skriver lite mer om den med hjälp av listan! =). Lets go!


The Benchwarmers (2006 - Komedi)


Skådespel - 10/10 (Rob Schneider, David Spade, Jon Heder och Nick Swardson gjorde det hela till ett rent nöje!)

Effekter - 8/10 (Effekten i hur dem tänkt på att utlösa skämt var kanonbra)

Handling - 7/10 (Lite typiskt kanske, gör inte mycket men iallafall ^^)

Ljud/Bild - 8/10 (Som vilken amerikansk komedi som helst...brukar jag säga :P)

Miljö - 7/10 (Som vanligt i en amerikansk komedi.. Men jävla snygg slutarena och Mels hus var grymt!)

Budskap - 10/10 (Att glömma och förlåta. Man lär sig av sina misstag. Alla är lika värda.

Händelser - 8/10 (Det hela flöt på bra och skämten var snyggt och lagom fördelade)

Filmen i helhet - 8/10 (Kanske ingen superfavorit, men den var riktigt enjoyable!) :DEven if you leave this room, you can never leave this room!

 
Nu var det ett tag sen 1408 gick på biograferna. Men det var då jag för första gången vilade ögonen i en sf stol med min vän Patrik, flickvän Mikaela och hennes vän Emma. Trevligt sällskap och visst var inställningen positiv, men det kan väl inte ha övervägt för mycket ändå? Det verkar som om många är missnöjda med den här filmen. Och den sjönk i pris fort som bara den och själv var man glad för att ha köpt 2 discarn för 179 spänn ^^.

Filmen handlar om Mike Enslin, en författare som skriver om det övernaturliga. Han besöker bland annat hemsökta hotellrum för att se om han kan få någon erfarenhet av besöken, denna gång besöker han rum 1408 på ett hotell i New York. Och hur det går... Får ni se när ni köpt filmen! =)

Jag tycker att John Cusack spelade riktigt bra, men det mest anmärkningsbara var nog att är man riktigt inne i filmen... Så byggs stämning upp helt otroligt innan något väl händer. Och när han väl är på rummet sitter man fan riktigt spännd alltså ^^. Det gjorde åtminstone jag. Och jag tycker själv att jag är van vid filmer som denna. Eller skräckfilmer i överhuvudtaget.

Nu tror "JAG" att jag skrivit JAG väldigt många gånger. Men men, så blir det ju ^^. Hur som helst så finns det inte så mycket mer att säga om denna, förutom att jag rekommenderar den starkt. På senare år så är nog 1408 en av dem skräckfilmer jag blivit som mest nöjd med.


1408 (2007 - skräck)


Skådespel - 10/10 (John Cusack och Samul L Jackson var grymma ^^)

Effekter - 10/10 (Kan inte säga något illa om det, bara bra)

Handling - 10/10 (Det behöver inte vara mer komplicerat. En bra handling som man kan göra bra skräckfilm av)

Ljud/Bild - 10/10 (Mikael Håfström fångade stämningen både med ljud och bild bra)

Miljö - 10/10 (Miljöerna spelade stor roll. Fick rysningar när han kommer till rummets våning och närmar sig, behöver jag ens nämna någonting om själva rummet?)

Budskap - 6/10 (Enligt min uppfattning så var det nog mest underhållningen. Men det skulle ju kunna vara att det är bättre att hålla ihop och prata när något dåligt har hänt, än att isolera sig.)

Händelser - 10/10 (Sjyssta oväntade grejer som en del uppfattar som rörigt eller överdrivet. Jag tycker det var häftigt att det var lite annorlunda twister denna gång. Och det är inte rörigt eller överdrivet. Rummet är ondskefullt, så varför skulle inte det vara möjligt?)

Filmen i helhet - 10/10 (Jag gillar den, från början till slut. Sen får ni avgöra om ni vill gilla mig för det eller inte ^^ haha)Party party at the morgue.

"Tjena!" *låtsas ha snus i käften och nickar på huvet som en snickarbuse*

Nu är det snart dags att ta tag i något tycker jag. Är både sugen på att spela i band, stå och repa i en svettig och trång lokal :D haha.. Samtidigt som verkligen vill sätta igång igen med Åbans Orkester. Antons och mitt projekt där vi gör lite all möjlig musik. Vi har en del material som är 80 % klart... Som vi bör ordna färdigt. Det får bli snart!

Ett par låtar har vi lagt upp på vår myspace; www.myspace.com/abansorkester

Kom ihåg att det inte är särskilt seriöst ^^.

Det finns även några demolåtar upplagda på mitt och Jonas band Lead Bolts myspace. www.myspace.com/leadbolt.

Snart kommer en filmrecension :). HARE! *pang*


Slösad tid. Ilsken som en iller.

Jag är så trött! Herregud! FAN!

Varför är det alltid samma *pip* skit man får bevittna, om och om och om och om igen? Jag har nog inget bra svar på det, men det är så grymt irriterande. Kan inte en mänsklig individ förstå att bara för att 2-3 av samma slag någon gång lyckades, så behöver inte alla andra komma så långt.

Vi drog på en "skräck"film. Den var inte läskig någonstans. Och om ni får 3 chansningar, så kan ni gissa vad den handlade om. Nej, det var inte vanställda mongon som sprang runt i skogen och jagade tonåringar. Det hade det lika gärna kunnat vart. Men nej, denna gång var det om ett gift par med problem :O. OJ!?!? Deras unge har dött...NEEEE?????++ So far, so igenkännbart :P... Dem ska någonstans med bil, självklart så åker dem vilse. Dem tar sig till ett hus... Och dessa ord, kära medmänniskor, gör mig illamående.

Det bor knäppisar i huset...Nu sätter jag Bill Gates livsinkomst på att ni inte ser särskilt förvånade ut. (Lyckades ni förvånade ut så talar jag härmed om att det inte är ni som får den förmögenheten).

Hittils har allting varit typ alla dåliga nya skräckisar i ett nötskal, men det blir bara bättre. För väl inne i huset så härjas det och mördas. Man springer hit och dit och gömmer sig och smyger och usch. Syftet i det hela påminner lite om saw filmerna tycker jag. Av någon anledning. Men fråga inte mig, för jag tycker för det mesta att det var så mycket olika faktorer inblandade i den här filmen att man inte förstod någonting tillslut.

Jag har vittne på att jag faktiskt skrek i slutet...Så arg var jag. Så värdelöst slut. Jag vill bara köpa denna film om och om igen och bränna den tills jag bränner mina fingrar ^^. Ne, nu får ni inte tro att jag är super negativ av mig. Jag blir bara så trött.

Vi kör en liten mystisk sammanfattning istället:

Gud och satan har party, 4 små kaniner kommer på besök, Och det slutar aldrig, det slutar aldrig. Det ni precis bevittnad har ingen betydelse. För du kommer inte förstå vad som hände, för vet ni vad? Det är populärt att luras på slutet av skräckfilmer nu förtiden. Blääää *kräkreflex*

Kan ni gissa vad filmen hette? Jag har märkt att det är poppis med tävlingar på blogg... Ni vinner en ful väska i form av en willyspåse om ni gissar rätt :P.... Nevars, vi kör listan så vi slipper detta.


"House" (2008 - "skräck")


Skådespel - 2/10 (Ingen känsla. De där två poängen är till uncle Pete. För han var så ful)

Effekter - 0/10 (Effekterna vill jag jämföra med en sci-fi tv-serie.)

Handling - 000/10 (Mår dåligt när jag tänker på det, det har blivit för mycket)

Ljud/Bild - 0/10 (En femåring gör det säkert bättre.)

Miljö - 0/10 (Typ...Det vanliga för filmer som denna)

Budskap - 3/10 (Man inser inte vad man har förrän man är på väg att förlora eller har förlorat det?)

Händelser - 0/10 (I think I've made myself clear...)

Filmen i helhet - 0/10 (Ska inte rekommenderas, inte ses igen, beware!)"Shoes. Your shoes are - comfortable?"

Mycket smidig komplimang ^^. Vi passar på att gratulera Simon Pegg idag på sin 39 års dag! Yeahhh! Och för er som inte sett Hot Fuzz eller Shaun of the dead, gör det...Recensioner på dem kommer säkert i framtiden :).

Ikväll tog jag äntligen tillfället i akt och såg på en film jag tänkt på att se ett tag. Girlfriend nr.1 and only var min partner/assistent vid operation "glo på film". Under tiden dracks även apelsinfanta och det tuggades lite kras-godis.

Jag ska inte överdriva, men Ghost Town var hysteriskt rolig! Den handlar om Bertram Pincus, en tandläkare som inte direkt trivs i folksamlingar. Han är allmänt sur, dryg och stör sig på allt som rör sig och andas. Något går snett på sjukhuset och plötsligt börjar folk av olika slag dra sig till honom. (Kan det blir mer opassande än att dra sig till en sådan människa?)

Han kommer ju sedan på att han dött på sjukhuset och sedan blivit återupplivad. Därför kan han nu se, höra och tala med de döda. Klart dem vill ha hans hjälp, och hur ska det gå?

Jag älskar all ironi som bara flödar genom filmen. Man får smaka på en hel del svart humor också. Men förutom allt detta var Ghost Town även rätt djup, och delvis rörande. Helt klart en av de bästa filmer jag sett på länge. Tack för titten och snart möts vi nog igen på min dvd-hylla. Rekommenderas starkt!


Ghost Town (2008 - komedi / romantik)

Skådespel - 10/10 (Ricky Gervais var grymt bra och rolig ^^. Intrycket från alla var äkta)

Effekter - 7/10 (Ingen effektfull film direkt, skulle ju inte passat in. Det jag såg passade in bra.)

Handling - 10/10 (Ett genialiskt sätt att blanda humor med romantik och tragedi.)

Ljud/Bild - 8/10 (En välproducerad film med inte mycket att tycka illa om)

Miljö - 10/10 (Miljön fick en ganska stor roll i den här filmen, inget anmärkbart, men större fokus än i andra nya filmer)

Budskap - 10/10 (En film om att utvecklas, inse misstag och gå vidare med en lärd läxa i ryggsäcken)

Händelser - 9/10 (Inte så oväntade händelser, 9 poäng ger jag mestadels för busskrocksfinten på slutet)

Filmen i helhet - 10/10 (Jag är grymt nöjd och jag kommer att se den igen)World full of hate

Tjoho!

Sitter och njuter till dropkick murphys ljuva toner. Det var ganska länge sen. Fields of athenry är en riktig hit. Inte dem som gjort den från början :P men iallafall. Snart ska jag ta och lyssna igenom Cannibal Corpse nya album "Evisceration Plague". Så jag tänkte ha bloggen uppe samtidigt och kommentera medans jag lyssnar. Annars är det så svårt att komma ihåg alla små detaljer man lägger märke till.

Ja det är knappt så jag orkar vänta längre...

Ahhhhh....Mums... Börjar progressivt med följd av ett sinnessjukt riff i högt tempo såklart, och ett vrål där i bakgrunden. Kunde inte blivit bättre start. Intressant mixning, det låter väldigt komprimerat. Men på ett bra sätt. Trumvirveln slår igenom det mesta, bank bank :)... Jag gillar det här bandet. Man blir aldrig besviken.

Priests of sodom är första låten dem bjuder på. Plötsliga breaks här och var som följs av takter du inte ens skulle drömma om att placera just där.

Scalding hail är nästa låt. Väldigt thrashig start, lite medeltempo för att vara cannibal corpse, men fort går det... Påminner lite mer om deras äldre låtar, inte lika varierat men med helt sjuka riff som bara CC skapar.

To decompose är i det lite lugnare skedet i början. Men sen rycks vi med av farten återigen. Och som i dem andra låtarna har denna något helt nytt att bjuda på. Man kan aldrig förutse vad som kommer härnäst. Man har även fått höra lite korta och snabba solon här och var i alla tre låtarna. 01:45 och här entrar vi ett djupt och tungt parti. Om jag hade velat, hade jag headbangat här, men det vill jag inte ^^ jag skriver ju så det svider i fingrarna.

Resten av låtarna tänker jag inte analysera något speciellt. Jag kör igenom en kortare sammanfattning vart efter det rör sig mot sitt slut.

.....

Det var en sjujäkla resa vill jag lova. Som vanligt så var det inte direkt några låtar som skiljde sig från mängden. De var alla likvärdiga och helt kaotiskt hjärnsprängande ^^. Till skillnad från det senaste albumet Kill så har denna gång försökt eller omedvetet fått det att låta lite mer old school. Mixningen är ganska komprimerad och mastringen är rätt dov. Men det är absolut inte dåligt gjort. Jag njöt, och jag är nöjd! I came blood! :P

Middnajt Muuvie

As the midnight movie begins, the kids heckle the old black-and-white scenes. But they are jolted when the killer butchers one of their friends...on screen! They soon realize that the killing is not a prank. They are locked inside the theatre and the killer from the movie is after them!

(Lånat av IMDB), orkar inte förklara själv haha.. Det är min bortförklaring för jag förstod faktiskt inte ritkigt vad den här filmen Midnight Movie handlade om. Fick liksom inga svar. Men det kanske inte fanns några förklaringar heller.

Jag och flickvännen placerades oss trötta efter för lite sömn i sängen och tittade. Denna gång är jag inte alls förvånad att hon somnade ^^. Kul att ha sett, men kan inte påstå att jag vill se den igen.


Midnight Movie (2008 - Skräck)


Skådespel - 5/10 (Jag fick ibland känslan att jag såg på seventh heaven. Och det gör jag aldrig.)

Effekter - 8/10 (Rätt coola effekter faktiskt. Lite blod och gore har ju ingen dött av *host*)

Handling - 3/10 (Lite kul det där med filmen osv, men det kändes ihopsmulat och rörigt)

Ljud/Bild - 6/10 (Helt okej, som det mesta nuförtiden)

Miljö - 4/10 (Jag tycker det är för lite fokus på miljö i nyare filmer.)

Budskap - 2/10 (Var inte rädd för mördaren för då vet han var ni är?)

Händelser - 2/10 (Ungefär som i Red mist. Mord på mord springa iväg från mördare, inget särskillt. Lite roligare mord dock)

Filmen i helhet -4/10 (Okej att ha sett, inget att slita röva av sig att hitta ^^)Dorothy Mills A.K.A Grepp aqua klarlack, om det var en färg.

Här sitter jag o skriver i tystnad, självklart med lurarna på skallen med musik. Men ni förstår att flickvännen har somnat, varför? Jo för att vi har glott på film ^^. Det är någonting med tjejer och sova när man ska se på film. Sen om man har ork att ta reda på varför, så får man väl göra det!

Dorothy Mills var det dags för denna gång. Ganska dyster och seg film, men den väcker intresse och nyfikenhet att sitta kvar o glo. En psykolog åker till en irländsk ö någonstans i ingenstans för att ta reda på varför lilla barnvakt Dorothy misshandlat den lilla oskyldiga bebisen. Miljön och stämningen i filmen är inte den piggaste, så det kanske var därför Mikaela somnade :).

Hur som helst så blev jag helt ställd över hur bra slutet var! Fan kickass ju. Det kändes inte helt lovande alla gånger. Men det var lite djupare än så får man veta sen.

Jag rekommenderar att ni ska ha sett denna, särskilt om psykologisk thriller faller er i smaken.


Dorothy Mills (2008 - Mysterium/Thriller)


Skådespel - 10/10 (Väldigt trovärdigt. Jag tyckte Jenn Murray gjorde ett väldigt bra jobb som Dorothy Mills. Hennes första roll också. I något stort iallafall..

Effekter - 10/10 (Lite gore fanns det, mycket nice. (Få inte för er att detta är en gorefilm nu)

Handling - 10/10 (När pusslet löste sig blev jag fan förvånad på ett positivt sätt ^^.

Ljud/Bild - 8/10 (Det var väl bra, men jag kan inte markera något speciellt)

Miljö - 10/10 (Dystra irland, det lyckades dom med ^^)

Budskap - 8/10 (Budskapet jag såg var nog "ta hand om varandra" och "gemenskap"

Händelser - 10/10 (Man kunde aldrig vänta sig vad som skulle ske, klockrent)

Filmen i helhet - 8/10 (För att ha varit lite seg så tycker jag ändå att den är värd dessa poäng)"You need some rest, you sound crazy" bla bla bla

Förutom att det var en mobbad komanisse som började mörda folk, så var Red Mist precis som boogeyman 3, något paranormalt händer och det skördas dödsoffer, en stackars liten flicka vet vad som pågår och försöker stoppa det hela, men ingen tror på henne :P... Alltså, tänkte precis säga att det låter så uppgjort. Men det är det ju ^^ haha.

Men det är alltid samma sak. Och det skrämmer ingen. Hoppas jag, haha. Men men, om du är en person som gärna nöjer sig med filmer som boogeyman eller söta små amerikanska remakes såsom the grudge eller pulse..Så får du säkert ut någonting av den här filmen. Annars, är det bara att hålla sig undan.

Jag är så onöjd med skräckfilmer som kommit på sista tiden. Nu får det fan slå om innan jag blir tokig ^^. Nae, nu får det vara nog. Och jag tar o säger gokväll för ikväll! Så får vi se vad som händer fredagen den trettonde ^^. Vilket det nu har varit i 35 minuter (i skrivandets stund).Red Mist A.K.A Freakdog (2008 - Skräck)


Skådespel - 5/10 (Vi har tittat jättemycket på dåliga skräckisar och försöker härma dom)

Effekter - 4/10 (inte mycket att hurra över)

Handling - 1/10 (*suck*...Skaparna kan knappast blivit överlyckliga och exalterade när dem kom fram till den handlingen)

Ljud/Bild - 4/10 (Som alla medelmåttiga amerikanska filmer som glöms bort direkt?)

Miljö - 2/10 (Inte djupgående alls. Sjukhuset kändes inte som ett sjukhus för mig, polisstationen kändes inte som en polisstation)

Budskap - 0/10 (Mobba psykot, visst, men knarka inte ihjäl honom)

Händelser - 000000/10 (SNARK! Det var tråkmord på tråkmord och that's it!)

Filmen i helhet - 1/10 (Ja detta är mitt lägsta betyg, men ibland skriver jag 0 för att jag är frustrerad ^^)300 liter fake-blod i slutscenen!

Bara en sån sak gör ju att man inte kan låta bli att älska en film. Men den här, men kära vänner. Har så många fler faktorer att älska ^^. Eftersom jag själv inte bloggat så länge, så kommer jag då och då att skriva en recension eller åtminstone en liten notis på filmer jag sett från förr (som jag minns något av), för att inte bara dela med mig av sånt som är nytt för mig ^^.

Här sitter man och smygtittar i trivian på IMDB =). Under "gräsklippsscenen" pumpade ca 22,73045 liter blod ut per sekund! :D.. Hallelujah! Inte konstigt att den sägs vara den blodigaste filmen någonsin. I spanien heter filmen översatt "Your mother ate my dog". Hmm. Hur som helst, så är det Braindead vi pratar om ^^ tror jag glömde nämna det!

Nog med trevliga faktan. Braindead är nog helt klart en av mina favoritfilmer. Jag hade så roligt när jag såg den första gången... Scenen i parken fick mig att gråta av skratt. Och sedan den gången har stackare såsom min älskade flickvän blivit tvingade av mig att glo på den om och om igen ^^.

Det är en väldigt egen story om en lite tafatt person vid namn Lionell, hans liv är fullsatt med att se efter sin egoistiska mamma. Men en dag träffat Lionell (fula) Paquita, och blir förälskad. Detta gillar förstås inte mamma Vera så hon visar tydligt hur saker och ting ska ställas till rätta.

Men när Vera nyfiket spionerar på Lionell och Paquita på zoo, blir hon snabbt straffad och biten av en ganska otäckt ler-animerad apa i bur. Nu är hon såklart smittad och i resten av filmen får vi följa Lionell i hans kamp om att försöka hålla sin zombie-morsa under kontroll. Det går inte så bra, vill jag lova.

Mycket underhållande är det hur som helst ^^. Helt makalösa gore-effekter, humor när den är som bäst, och ja..vad mer behöver man? Ett måste att se! Men är man lite magkänslig ska man nog passa sig ;).


Braindead (1992 - skräck/komedi)

Skådespel - 10/10 (Lite överdrivet, men det hör ju till genren ;))

Effekter - 10/10 (Här var det blod och tarmar, det vill jag lova)

Handling - 10/10 (Finns inget negativt att säga om handlingen, alls)

Ljud/Bild - 10/10 (Inga konstigheter, bara bra)

Miljö - 10/10 (Nya zeeland är vi i, Veras hus ser tantigt ut ^^)

Budskap - 10/10 (Jag tror inte han ville komma med ett budskap faktiskt, ren underhållning, Lyckat!)

Händelser - 10/10 (Man sitter bara o väntar på att nästa roliga moment ska slå in)

Filmen i helhet - 10/10 (Värd att älskas. Mumma!The Evil Dead

Jag tror att nyckeln till att en film ska turna out to be bra (swenglish-zor 2k9), är att skaparen eller skaparna verkligen har en egen vision och brinner för att utföra den. Så är det ju självklart inte alltid, det kan man märka, och då blir filmen = poo.

Det är iallafall vad jag tror, sen, bara för att jag har ungefär en makt i nivå med gud eller en ofarlig tsunami av tropisk fanta, så behöver ni ju inte hålla med mig... Men det är lag...Slutpratat...(Låt det ta tid, du vänjer dig nog vid mitt löjliga beteende).
Jag märkte att jag i mitt tidigare inlägg svamlade en hel del strunt, hoppas att det gav er någonting ändå. Denna gång tänkte jag nämna lite grann om en äldre film som jag faktiskt inte sett nu på ett tag, men som ligger nära hjärtat. Den kanske ligger nära hjärtat bara för att det var en av de första skräckfilmer jag såg, eller för att det var en av de första filmer jag någonsin såg med min flickvän (halvsåg) ;)... Eller så hade jag bara turen att uppleva en bra film i samband med underbara upplevelser.

Sam Raimi's Evil Dead... Bruce Campbell tog filmen som en kung och visade vem som bestämde, kanske lite kaxigare i tvåan och trean. Fantastisk komik i båda uppföljarna. Men det känns inte som den här heller var på blodigt allvar direkt. Anyways!


Ett gäng polare åker till en övergiven stuga där en forskare har forskat om book of the dead. En bok skriven i blod och bunden i kött som bland annat kan trevligheter så som väcka demoner till liv. Ja resten kan man ju lista ut. Eller så kan man ju se filmen själv ^^. Om man inte redan haft turen att göra det.

Är man intresserad av skräck så är den ett måste! Nu kör vi listan ^^.The Evil Dead (1981 - skräck)


Skådespel - 8/10 (Lite nybörjarfeeling, men starka insatser!)

Effekter - 8/10 (Året var 1981, budgeten var inte oändlig, ibland tog man till lera... Men såg verkligare ut än det kan göra i  många nyare filmer)

Handling - 10/10 (Man behöver inte krångla till det. För mer behövdes inte.

Ljud/Bild - 8/10 (Man gjorde vad man kunde, inte alltid det bästa. Men viljan brinner igenom.)

Miljö - 10/10 (Jag gillar det höstiga utseendet. Känns verkligen som om dom åker till långt bort från verkligheten rakt in i nåt Canada liknande träsk :P)

Budskap - 6/10 (Det är nog inte budskapet som är grejen, såvida det inte är typ "passa er för övergivna stugor", eller "bli inte nyfiken på böcker som är skrivna i blod"

Händelser - 10/10 (Bra uppbyggnad hela tiden...Hamocken som gungar, luckan som öppnas.. Det blir obehagligt.)

Filmen i helhet - 10/10 (Helt klart en personlig favorit, men jag har så många fler så ^^ haha)He's a big strong man with a childs mind, don't you take his booze away!

Nu ska vi se om man kan summera det mesta som virvlar runt uppe i huvudet. Sex Drive, extended version, 2 timmar lång. Man ser inte ofta en sån film som är så lång ^^. Det var märkligt. Men den halvtimman som blev över var nog mest svammel ändå.

Fullkomligt onödigt att trycka in så mycket naket bara för att :P... Aslöjligt. Jag menar, jag har inget emot naket egentligen. Jag är naken ibland. Främst i duschen.... Och jag lever med en kvinnokropp som det har jag heller inget emot. Den är ju dessvärre inte naken jämt...Men ändå! Så...hursomhelst, ne det var onödigt ^^.

Annars blev jag ganska förvånad på hur rolig film var :P...Och väldigt underhållande. Och slutet påminner mig på nåt sätt om slutet av "Me, myself and Irene". Allt blir lättat efter lite halvsvåra händelser. Även fast allt var utspelat på ett ganska oseriöst vis.

Jag vill ändå inte hylla den alltför mycket, känns som om man precis glott på ännu en pluttinutt teenage film baserad på sex. Stort plus till Ians brorsa, vad han nu hette. Han var kul :)...Och den sarkastiska amishkillen som fixar bilar. here comes the lista!Sex Drive (2008 - Komedi)

Skådespel - 8/10 (Bra, ännu en gång tillbaks till brorsan (James Marsden) och amish killen (seth green). Skitkul!

Effekter - 5/10 (De väldigt få effekter som fanns var medelmåttiga. Och de menar jag typ åka i bil bluescreen grejs och fight grejer av olika slag. Kan inte ge det mer.)

Handling - 6/10 (Det behövs inte så mycket för att få till nånting att göra komedi av, det hölls simpelt och helt okej.)

Ljud/Bild - 7/10 (De som regiserat dessa teenage filmer skulle kunna vara samma person med olika namn. Men det är inte dåligt.)

Miljö - 7/10 (Vad ska man säga? Det såg USA:igt ut. Fråga regissören till alla teenage filmer hur han har tänkt ;-)

Budskap - 5/10 (Sno inte din brors coola bil för att åka o få ett ligg, för att din bästa kompis kan vara den rätta för dig?)

Händelser - 7/10 (Jag tänkte nog knappt på vad som hände egentligen. Jag var mer upptagen med att bli underhålld ^^)

Filmen i helhet - 8/10 (För att vara den sortens film, är jag nöjd. Och det är ju trevligt =) )Time waits for no slave...

Hoooo... Sett Prey nu. Faktiskt en av de bättre djurskräcksfilmer jag någonsin sett. Är så förbannat trött på hajfilmer... Förlåt Mikaela, men jag tycker det är så grymt ointressant. Men denna gång var det lejon =) guuu va trevligt!

Så vad gjorde lejonen då? Jo, lejonen var hungrig, och dem dumma människorna bjöd lite på sig själva.

Det var väl egentligen det filmen innefattade. Mer än så behöver jag nog heller inte säga. Resten är ju upp till tittaren.

Det fanns tillfällen. Ett tillfälle som jag kan komma på nu, då man kände hur filmen skulle ruineras. Men så plötsligt så räddades det hela och saker som man kanske anade liiiiite grann inträffade. Och vips så blev Nicklas nöjd och gav den här filmen en åtta av tio poäng. Det är bra, för när jag ser på djurskräck är jag inte särskillt road vanligtvis.

Ska vi ta o köra den där betygssättningslista då? Alldeles strax, för jag trodde att ...jag skulle ha något annat att säga först. Men ne. Nu kör vi!Prey (2007 - Inte skräck som att man blir rädd av det...Men vad annars? Drama? :P)


Skådespel
- 6/10 (Jag störde mig åtminstone inte på det. Så det var ju helt okej i trovärdighet för att vara film ^^)

Effekter - 7/10 (Blodeffekterna var såg väldigt paint-aktiga ut ibland haha, men plus till lejonaction effects!)

Handling - 6/10 (Inte alltför unikt kanske. Jag tycker att slutet gav det en extra poäng där.)

Ljud/Bild - 8/10 (Ingen takashi Miike film direkt, men det såg ju hyfsat storfilmsmässigt ut.)

Miljö - 8/10 (Svårt att misslyckas att filma savann med en kamera på savannen.)

Budskap - 7/10 (Passa er för lejon :P... Och lita inte på unga guider som faktiskt vill ut ur bilen och låta ungen skita... Speciellt inte när bilen inte har galler eller nåt för fönstrena :D)

Händelser - 8/10 (Att allting räddades när jag kände att det skulle förstöras, gjorde mig väldigt positiv)

Filmen i helhet - 8/10 (Man ska åtminstone ha sett den, det tycker jag. Sen om man vill gå efter betygen på imdb så får man väl göra det :D)In the Name of Auebothiabaithobeuee

Be hälsed.

Ny blogg, och ändå så dålig på att blogga. De flesta av de tidigare inläggen har jag kopierat från en tidigare blogg jag hade ^^. Men åsikterna sititer kvar såklart.

Tänkte bara uppdatera era skallar lite smått. Burnout paradise spelades ju en del till ps3. Men nu har dom släppt en ny version, och där stabiliseras biljäveln efter en barrel roll. Usch vad ilsken jag blir. Hur verkligt är det egentligen? "Åhh kolla vi tjänade ju mycket på det här spelet, vi kommer på massa skräp som kanske ger oss mer pengar". Men det är väl klart, man behöver ju pengar för att "leva" i det här mystiska samhället.

Bara så ni vet...Så är Absus nya skiva "Absu" mycket bra ^^. Så kolla upp den om ni gillar progressiv och thrashig black metal, eller diggade deras tidigare album "Tara". Och så har Napalm death släppt nytt också. Fan det gick ju faktiskt att lyssna på. Jag är ingen större fan av dem... Tycker det låter jättejobbigt :P... Dåligt mixade låtar och en gris som står o försöker skälla som en hund... MEN! Det nya albumet är ganska lovande. Lite halvtjatigt på sina håll bara.


Jag o bruden kollade på Eaten Alive häromdagen. Hade för mig att jag hade sett den. Och var lite chockad när jag hittade den i 20-kronors boxen på willys :P. Så det var väl ingen tvekan om att köpa. Men så när vi började glo så visade det sig att jag inte kände igen ett skvatt ^^. Men det gjorde inte mycket, jag var tillfredsställd iaf. Gillar lite äldre vrickade filmer. Se den du med om du inte är alltför petig med åldern och hur välgjord en film är :P.

Fattade aldrig vad grejen var med den lilla tjejens farsa :P.. Han var ju heltokig. Aja...

Jobba i helgen, ska bli skönt. Synd bara att man inte jobbade lite oftare. Men men, livet är väl bara en illusion av erfarenheter, så jag får väl hänga på och se vad som händer härnäst ^^. Och tills det händer nåt, ska nog jag och min älskling spela lite mer Little Big Planet och glo på film tills ögonen ploppar ut.

Ne fan, nu får de va nog! Mer livsåskådning i nästa inlägg. Best farts!

Btw! Jag märkte precis att det finns två olika Eaten Alive. :P *Smart*RSS 2.0